foto: LETA
Šogad no ērces kodumu izraisītām veselības problēmām ārstējušies jau teju 60 pacienti
"Latvijas Infektoloģijas centrs".
2018. gada 30. jūlijs, 11:44

Šogad no ērces kodumu izraisītām veselības problēmām ārstējušies jau teju 60 pacienti

LETA

No gada sākuma līdz jūlija beigām no ērces kodumu izraisītajām veselības problēmām Latvijas Infektoloģijas centrā ārstējušies teju 60 pacienti, informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS).

Latvijas Infektoloģijas centrā no gada sākuma līdz šodienai ārstējušies 19 pacienti ar ērču encefalīta vīrusu, 23 pacienti ar Laimas slimību un 14 pacienti ar ērlihiozi.

Savukārt pagājušās nedēļas laikā Latvijas Infektoloģijas centrā atkal palīdzību meklējuši vairāki pacienti, kuriem pēc ērces koduma radušās veselības problēmas. Tur pagājušajā nedēļā ārstējušies trīs pacienti ar ērču encefalītu, divi pacienti ar Laimas slimību un pieci pacienti ar ērlihiozi.

Līdz šodienai Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijā pārbaudītas 3166 ērces, no kurām 18 ērces izrādījušās inficētas ar ērču encefalīta vīrusu, bet centra uzņemšanas nodaļā pēc pacientu lūguma šogad noņemtas 1008 ērces.

Latvijas Infektoloģijas centra speciālisti aicina, dodoties dabā, ievērot piesardzības pasākumus, lai mazinātu ērces piesūkšanās risku. Jāģērbjas tā, lai ērce nevarētu palīst zem drēbēm, un vēlams izvēlēties gaišas krāsas apģērbu, lai ērce uz tā būtu viegli saskatāma un notraucama. Visefektīvākais veids, kā sevi pasargāt no inficēšanās ar ērču encefalīta vīrusu, ir vakcinācija, taču pret citām ērču pārnēsātām slimībām, kas nav mazāk bīstamas, vakcīnas nav.