Kas ir veselu cilvēku šķīvī?
foto: Shutterstock
Diētas

Kas ir veselu cilvēku šķīvī?

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Lielākā daļa profilaktisko centienu pasargāt mūs no sirdslēkmes, augsta asinsspiediena un insulta cieš neveiksmi viena vienkārša iemesla dēļ - uztura ieteikumi, kādus rietumniekiem sniedz valdība un medicīnas darbinieki, patiesībā nav labi nedz sirdij, nedz visam pārējam. Vestona A. Praisa fonds pētījis dažādas kultūras, kurās cilvēki ļoti maz slimo ar sirds slimībām. Tām visām ir kopīgas astoņas īpašības. Uzskaitām galvenās!

1. Ap 35% no kopējās dienas uztura veido dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas: gaļa, zivis, olas, un piena produkti.

2. Lielais zivju un nepārstrādāta piena produktu patēriņš nodrošina četras reizes lielāku kalcija un citu minerālvielu daudzumu un desmit reizes lielāku A, D un K2 vitamīnu devu. 

3. 30-80% no uztura veido tauki, un lielākā daļa - piesātinātie. Polinepiesātinātās eļļas, kas ir graudaugos, pākšaugos, riekstos, dārzeņos, zivīs un dzīvnieku taukos, nodrošina 4% kaloriju. 

4. Omega 6 un Omega taukskābes tiek uzņemtas gandrīz vienādā daudzumā. 

5. Uzturā ir daudz nepārstrādātu produktu.

6. Apmēram pusi kaloriju nodrošina augļi, dārzeņi, rieksti un sēklas.