Ideālais šķīvja saturs: uztura piramīda izrādās ir nepareiza
Domājot par veselīgiem produktiem, iztēlojieties varavīksni ar sešām krāsām, un jūs iegūsiet norādījumus, kādam jābūt uzturam, lai organisms strādātu, cik labi vien spēj.
Esat apjukuši par ieteikumu katru dienu apēst piecas (vai pat septiņas) porcijas augļu un dārzeņu? Nesaprotat, kāda ir atšķirība, vai produktam ir augsts vai zems glikēmiskais indekss? Neesat īsti pārliecināti, ko alu cilvēki ēda, lai varētu izpildīt paleolīta diētas noteikumus? Starptautiskā Dabīgās veselības alianse ANH- Intl (Alliance for Natural Health International) ir izstrādājusi radikāli jaunu pieeju, kā paskatīties uz veselīgu uzturu.
Tās izveidotās produktu un veselības vadlīnijas jūsu dzīvi padarīs vienkāršāku, jo vadlīnijās akcentēti produkti, kas būtu jāēd, nevis tie, ko vajadzētu izslēgt no uztura.
Kopumā mums katru dienu būtu jāēd sešas produktu grupas: svaigi dārzeņi (jāaizpilda 40 % no šķīvja), augļi (10 %), graudaugi (10 %), veselīgie tauki, piemēram, treknās zivis (10 %), ar olbaltumvielām bagātīgi produkti kā gaļa (25 %) un citas koncentrētas uzturvielas, kas ir garšaugos un garšvielās ( 5%).
ANH-Intl direktors Robs Verkerks (Rob Verkerk) stāsta, ka jaunās pieejas pamatā ir varavīksnes diēta, ko pētījuši Funkcionālās medicīnas institūta (The Institute for Medicine) pārstāvji Vašingtonā, un šī diēta ietver plašu produktu klāstu, kas savstarpēji mijiedarbojas, lai apgādātu organismu ar visu, kas tam nepieciešams, lai veselīgi funkcionētu.