foto: Rojs Maizītis
15 profesora Danilāna atziņas, kas mainīs jūsu dzīvi
Profesors Anatolijs Danilāns
Runā speciālists
2018. gada 9. marts, 09:53

15 profesora Danilāna atziņas, kas mainīs jūsu dzīvi

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Ārsts gastroenterologs, jauno studentu sagatavotājs, 14 grāmatu autors, tautas izglītotājs veselīga dzīvesveida un medicīnas gudrību izpratnē profesors Anatolijs Danilāns 24. martā svinēs jau 75. jubileju. Jubilejas reizē atminamies dzīvespriecīgā profesora uzskatus, dzīves atziņas un ieteikumus.

Par pašu veselības pamatu dakteris atzīst iedzimtību. „Ko nu kuram liktenis vai Dievs ir devis,” saka Danilāns un atceras piemērus, kad teju 100 gadu ar labu veselību nodzīvojuši cilvēki, kuru rūpes par sevi varētu būt bijušas labākas.

„Cilvēkiem nav jāpiesaista sevi pie gadu skaita. Neviena cita radība pasaulē bez cilvēka tādas muļķības nedara, un nevajag!” strikti teic dakteris un negatavojas atmest savu jauneklīgo kustību prieku kaut kādu ciparu dēļ pasē.

Kā jau gremošanas sistēmas dakteris, Danilāns arī pats ievēro to, ko iesaka saviem pacientiem un līdzcilvēkiem. „Jāgrauž daudz dārzeņu un augļu. No visa plašā klāsta var izvēlēties tādus, kas katram labāk garšo un nepūš vēderu. Augļos un dārzeņos ir šķiedrvielas, un zinātnieki atklājuši, ka tās dziedē ne tikai zarnu traktu, bet arī pasargā no diabēta, uzlabo aknu, ādas, smadzeņu veselību. Pats labprāt graužu tomātus, kāļus, brokoļus,” stāsta Danilāns.

Nākamā lapa: Rituāls