Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ja trūkst enerģijas - kusties svaigā gaisā! Kas jāņem vērā, sportojot ziemā
Ja ārā ir vēsi, sāc tūdaļ kustēties, lai ķermenis neatdziest, bet uzsilst.
Esi vesels

Ja trūkst enerģijas - kusties svaigā gaisā! Kas jāņem vērā, sportojot ziemā

Jauns.lv

Ja trūkst enerģijas, ej izkustēties ārā, svaigā gaisā! Neļaujies slinkuma iebildēm, ka ārā ir pārāk auksts, slapjš, stiprs vējš, lietus vai sniegs, kas gāžas uz galvas. Žurnāls "100 Labi Padomi" atgādina dažus vienkāršus noteikumus, lai sportiskas aktivitātes tev sagādātu prieku par ziemu. Konsultē "Veselības fabrikas" treneris Mikus Embrekts.

Ģērbies piemēroti gadalaikam un laikapstākļiem!

Velc apģērbu kārtu kārtām un ūdens necaurlaidīgus apavus. Daudzie slāņi saglabās ķermeņa siltumu arī aukstumā. Uzvelc siltu apakšveļu no auduma, kas elpo, un bikses, kas piemērojas temperatūras svārstībām. Ja nodarbosies ar slēpošanu, skriešanu vai slidošanu, ķermenis ātri sakarst, tāpēc šādām nodarbēm ir jāģērbjas vieglāk.

Sasildies!

Ja ārā ir vēsi, sāc tūdaļ kustēties, lai ķermenis neatdziest, bet uzsilst.

Dzer šķidrumu!

Kaut arī ārā ir šķietami mitrs, pirms un pēc došanās ārā izdzer tasi tējas vai glāzi ūdens, jo aukstums un slodze rada pastiprinātu ūdens zudumu organismā, kas signalizē ar nespēku un ādas tvirtuma zudumu.

Paēd!

Ziemas mēnešos apetīte ir lielāka. Tāpēc jau no rīta paēd kārtīgas brokastis, piemēram, auzu putru ar augļiem, kas dod sātu. Pilns vēders uzturēs ķermenī siltumu, bet labs ēdiens nodrošinās enerģijas devu visai dienai.

Tievē ar prieku!

Ziemas prieki kopā ar bērniem ir lielisks sporta veids. Ir aprēķināts, ka, braucot ar ragaviņām, stundā var sadedzināt 480 kalorijas, veļot sniegavīru – 280, bet brienot pa sniegu – 526. Baudi ziemas priekus kopā ar ģimeni un draugiem, ļauj, lai tevi uzmundrina saule un vēsais gaiss. Tas dod labu garastāvokli un enerģiju.

 

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

 

Tēmas