Radi saldu un dzirkstošu jāņogu garšu!
foto: Mi
Jāņogu trifle ar šokolādi
Garšīgi

Radi saldu un dzirkstošu jāņogu garšu!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Ja esi ogu cienītāja, noteikti jau zini, cik jāņogas ir īpašas – ar savu dzirkstošo skābumu un svaigo garšu tās ir īsts vasaras enerģijas lādiņš. Taču vai esi mēģinājusi jāņogas izmantot radošāk nekā tikai kā rotājumu desertiem? Ar tām vari radīt daudzveidīgus ēdienus, kas ir gan atsvaidzinoši, gan bagāti ar vitamīniem. Šeit ir idejas, kā jāņogas padarīt par galveno varoni Tavā vasaras virtuvē.

Trifle ar jāņogām – saldais, kas izskatās kā svētki


Ja vēlies ko pārliecinoši skaistu un garšīgu, pagatavo trifle ar jāņogām. Jāņogu skābums lieliski līdzsvaro saldo krēmu un biskvītu kārtas. Šis deserts izskatās grezni un ir ideāli piemērots dārza svētkiem vai romantiskām pēcpusdienām.


Ievārījumi ar odziņu – kombinē jāņogas ar citām ogām


Jāņogas ir lieliskas kombinācijā ar zemenēm, avenēm, mellenēm vai pat plūmēm. Izmēģini dažādus ievārījumu salikumus, lai radītu jaunas garšas nianses. Šie ogu maisījumi būs gan aromātiski, gan līdzsvaroti – ideāli smērēšanai uz maizītēm vai pievienošanai desertiem.


Veldze ar mājās gatavotu morsu


Karstās dienās nav nekā labāka par glāzi atsvaidzinoša jāņogu morsa. Tas ir vienkāršs, bet pārsteidzoši garšīgs dzēriens, ko vari baudīt gan ikdienā, gan svētkos. Pievieno piparmētras vai citrona šķēli un iegūsi atsvaidzinošu kokteili, kas veldzē un stiprina vienlaikus.
Iedvesmojies un padari jāņogas par savu vasaras sabiedroto – tās ir daudzpusīgākas, nekā Tu domā!