foto: Shutterstock
Konservēšana
2024. gada 23. jūlijā, 10:00

Jāņogu-upeņu-aveņu ievārījums

Šīs ogas ļoti labi sader kopā un ja tās vārīt sarkanvīnā, tad ogu aromāts vēl vairāk pastiprinās. Šājā variantā saglabajās arī ogu dabīgā garša, kas nav mazsvarīgi.

Pagatavošana

60 min
1

Jānogas un upenes pārlasi, atdali no kātiņiem un saber katlā. Pievieno avenes. Pievieno vīnu un uzvāri. Samazini uguni, uzliec vāku un vāri aptuveni 45 minūtes uz lēnas uguns, kamēr jāņogas ir izšķīdušas.

2

Visu laiku maisot, pievieno cukuru un maisi, kamēr cukurs ir pilnībā izšķīdis. Palielini uguni un vēlreiz uzvāri. Vāri uz lielas uguns tik ilgi, kamēr masa sabiezē. Noņem putas un saliec tīrās sterilizētās burkās, aizvāko.