Pagatavo šīsvasaras gardāko gaileņu ēdienu!
foto: Mi
Gaileņu un kartupeļu sautējums krāsnī
Garšīgi

Pagatavo šīsvasaras gardāko gaileņu ēdienu!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Latvijas vasara nav iedomājama bez gailenēm. Tās ir ne tikai gardas un aromātiskas, bet arī vērtīga dabas velte, ko ļoti daudzveidīgi vari izmantot ēdienos. Ja esi sēņotāja un meklē veidus, kā izcelt šo meža zeltu, tad šis ir īstais brīdis, lai dotu vietu gaileņu ēdieniem savā virtuvē.

Kāpēc izvēlēties gailenes?


Gailenes citu sēņu vidū ir viegli atpazīt, un kulinārijā tās tiek augstu novērtētas. Tās ir bagātas ar olbaltumvielām, šķiedrvielām un vitamīniem, īpaši D un B grupas vitamīniem. Šīs sēnes ir piemērotas gan ikdienas maltītēm, gan svētku galdam, jo tās sniedz īpaši izsmalcinātu meža garšu. Gailenes lieliski sader ar svaigu krējumu, sviestu, zaļumiem un kartupeļiem, radot siltu mājas sajūtu.


Idejas gaileņu ēdieniem


Vari gatavot gaileņu mērci, ko pasniegt ar makaroniem, kartupeļiem vai griķiem. Gailenes labi iederas zupās, sāļajos pīrāgos vai kā piedeva vasaras salātiem. Neaizmirsti arī gaileņu sautējumu vai gaisīgu omleti brokastīs. Sēņu sezona ir īsa, tāpēc vērts padomāt arī par to saldēšanu vai marinēšanu.


Iekļauj gailenes savā ikdienas uzturā


Ja Tev patīk gatavot un baudīt sezonālos ēdienus, gailenes ir ideāla izvēle. Tās piešķir ēdienam gan aromātu, gan tekstūru, padarot katru maltīti par īpašu notikumu. Izmanto šo laiku, lai pilnībā izbaudītu svaigas, mājās gatavotas gailenes. Atceries, ka gaileņu sezona ir īsta vasaras dāvana, ko ir vērts radoši un ar mīlestību izmantot.