Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaileņu un kartupeļu sautējums krāsnī

Sastāvdaļas
  • 1 kg nomizotu un gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 150 g mazos gabaliņos sagriezta speķa
  • 1 ½ glāzes gabaliņos sagrieztu svaigu gaileņu
  • 1 liels sakapāts sīpols
  • 1 ēdk. sakapātu svaigu pētersīļu
  • 1 ēdk. sakapātu svaigu diļļu
  • melno piparu graudiņi
  • sāls
Šim sautējumam vajadzēs māla podu, kas piemērots ēdiena gatavošanai cepeškrāsnī, vai arī līdzīgu sautēšanas trauku, piemēram, tā dēvēto pīli.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Speķi ieber pannā un maisot izkausē. Kartupeļus ieber māla podā, virsū liec sēnes, sīpolus un zaļumus, pieber piparus un sāli.
2
Pārlej ar pannas saturu – izkausēto speķi un taukiem – un samaisi.
3
Podam uzliec vāku, ievieto 190–200 grādu karstā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 50 minūtes vai pat stundu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni