
Nenovērtēta zivs, kas biežāk pelnījusi vietu uz pusdienu šķīvja

Visnenovērtētākā zivs, kas noteikti jāiekļauj uzturā, ir forele. Dietoloģe Lorēna Manakere paskaidro, kāpēc šī zivs ir pelnījusi vietu uz jūsu šķīvja, raksta "Eatingwell".
Pēc speciālista teiktā, tās ir treknas zivis, kas bagātas ar omega-3 taukskābēm, kas var palīdzēt it visā: no iekaisuma mazināšanas līdz sirds veselības stiprināšanai. Turklāt tā satur olbaltumvielas, kas ir svarīga uzturviela vielmaiņai, hormonu izstrādei, kā arī organisma audu uzbūvei un atjaunošanai.
Manakere piebilda, ka forele ir D vitamīna - vielas avots, kam ir izšķiroša nozīme kaulu veselībai un imunitātei. Tā norāda arī uz selēna saturu tajā, kas ir svarīgs vairogdziedzera veselībai.
Dietoloģe brīdināja, ka ir vairākas lietas, kas jāņem vērā, izvēloties foreli. Pirmkārt, kūpinātas un kaltētas versijas satur daudz nātrija. Savukārt, iegādājoties svaigu foreli, jāskatās uz tās ražotāju. Forele ir smalkāka zivs, tā tiek gatavota ātrāk un vienmērīgāk nekā lasis. Tas padara to par lielisku ēdienu, ko ātri var pagatavot uz plīts vai grila. Tai ir arī maiga garša, kas to padara par labu variantu cilvēkiem, kuri vēlas ēst vairāk zivju, bet kurus atgrūž "zivju" smaržas un garšas.