Pārsteidz visus ar gulašu – ne tikai no liellopa!
foto: Mi
Liellopu gaļas gulašs
Garšīgi

Pārsteidz visus ar gulašu - ne tikai no liellopa!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Ja esi kādreiz meklējusi sātīgu, aromātisku un sildošu ēdienu, tad gulašs ir īstā izvēle. Tā daudzveidība pārsteidz – no klasiskā liellopa gulaša līdz vistas, jēra un pat burgundiešu stilā pagatavotām versijām. Pat eksotiskākas interpretācijas, piemēram, gulašs ar buti, ir pelnījis vietu Tavā recepšu krājumā. Šis raksts palīdzēs Tev iedvesmoties, kā dažādot maltītes, nepazaudējot gulaša garšas kodolu.

Liellopa gulašs – klasika, kas nekad nepieviļ


Liellopa gaļa ir viens no populārākajiem gulaša pamatproduktiem. Tā piešķir ēdienam bagātīgu, dziļu garšu, īpaši, ja izvēlies lēni sautēt. Šāda veida gulašs ir ideāls aukstākām dienām, kad vēlies ko patiesi uzmundrinošu. Pievieno sīpolus, papriku un aromātiskus garšaugus – un rezultāts būs neatvairāms.


Vistas gulašs – vieglāka, bet tikpat garšīga iespēja


Ja vēlies ko mazāk treknu, vistas gaļa ir lielisks risinājums. Tā saglabā gulaša būtību, vienlaikus padarot to vieglāku un piemērotu ikdienas maltītēm. Vari kombinēt ar tomātiem vai saldo krējumu, atkarībā no vēlamās garšas nianses.


Jēra gulašs – greznības un austrumnieciskuma pieskāriens


Jēra gaļa piedāvā maigumu un īpašu aromātu, kas ienes ēdienā eksotiku. Tas īpaši labi sader ar kumīnu, koriandru un svaigiem zaļumiem, piešķirot gulašam Tuvajiem Austrumiem raksturīgo šarmu.


Burgundiešu gulašs – vīna un garšvielu simfonija


Ja vēlies pacelt savas kulinārās prasmes nākamajā līmenī, pamēģini burgundiešu stila gulašu. Tas apvieno sarkanvīnu, ķiplokus un lēni sautētu gaļu, radot greznu un izteiksmīgu rezultātu, kas pārsteigs pat prasīgāko viesi.


Gulašs ar buti – netradicionāli un pārsteidzoši


Jā, arī bute var kļūt par centrālo sastāvdaļu! Šī kombinācija iepriecinās zivju ēdienu cienītājas, piešķirot klasiskajam gulašam jūras garšu. Rezultāts – viegls, taču pārsteidzoši aromātisks ēdiens.


Gulašs ļauj eksperimentēt


Neatkarīgi no tā, vai izvēlies liellopu, vistu, jēru vai buti, gulašs ir pateicīgs ēdiens eksperimentiem. Tā universālums un daudzveidība ļauj Tev brīvi izpausties virtuvē. Atrodi savu iecienītāko versiju un ļauj šim sildošajam ēdienam kļūt par Tavas pavārgrāmatas klasiku!