Gulašs burgundiešu gaumē
Sastāvdaļas
- 2 kg liellopa gulaša
- 1 pudele sarkanvīna
- 500 g burkānu
- 300 g šalotes sīpolu
- 200 g kūpināta cauraudža
- 3 tomāti
- 3 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- 6 timiāna zariņi
- 6 ēdk. eļļas
- sāls, pipari
Gulašu var sutināt arī 175–200 grādu karstā cepeškrāsnī. Ja gribas krēmīgāku konsistenci, beigās iebiezina ar kādu karoti miltu.
Pagatavošana 8 porcijas
1
Burkānus, sīpolus un ķiplokus nomizo. Ķiplokus sakapā, sīpolus sagriez četrās daļās, burkānus – ripiņās, tomātus – gabaliņos.
2
Cauraudzi sagriez mazos gabaliņos, liec cepešpannā un apcep kraukšķīgu, pēc tam izņem no pannas.
3
Taukos, kas palikuši pannā, pa porcijām apcep gulaša gabaliņus. Pārkaisi ar sāli un pipariem.
4
Beigās apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus, ieliec atpakaļ arī visu gaļu. Pievieno tomātus, timiānu un lauru lapas.
5
Pielej vīnu un pamazām ik pa laikam lej klāt arī 1 l karsta ūdens. Uz lēnas uguns sautē aptuveni 2,5 stundas.