Jēra gaļas gulašs 1
Sastāvdaļas
- 1 kg jēra gaļas (mīkstuma)
- 2 lieli sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 pudele (750 ml) sausā sarkanvīna
- 600 ml dārzeņu buljona
- 100 g krējuma
- 3 ēdk. tomātu biezeņa
- eļļa
- svaigi rozmarīna zariņi
- sāls, malti pipari
Gulašam piedevās ļoti labi garšo kartupeļu un kāļu biezenis.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu sagriez gabaliņos, nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā.
2
Lielā pannā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un strauji apcep gaļu brūnganu. Pievieno sīpolus un ķiplokus un arī apcep.
3
Iemaisi tomātu biezeni un pielej ⅓ vīna. Sautē, līdz vīns savārās biezā sīrupā.
4
Pielej vēl ⅓ vīna, atkal savāri sīrupā, un pēc tam tāpat izdari ar atlikušo vīnu.
5
Pielej buljonu, pieliec rozmarīna zariņus un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.
1 komentārs