Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jēra gaļas gulašs

Sastāvdaļas
  • 1 kg jēra gaļas (mīkstuma)
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 pudele (750 ml) sausā sarkanvīna
  • 600 ml dārzeņu buljona
  • 100 g krējuma
  • 3 ēdk. tomātu biezeņa
  • eļļa
  • svaigi rozmarīna zariņi
  • sāls, malti pipari
Gulašam piedevās ļoti labi garšo kartupeļu un kāļu biezenis.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriez gabaliņos, nomizotus sīpolus un ķiplokus sakapā.
2
Lielā pannā ar biezu dibenu sakarsē eļļu un strauji apcep gaļu brūnganu. Pievieno sīpolus un ķiplokus un arī apcep.
3
Iemaisi tomātu biezeni un pielej ⅓ vīna. Sautē, līdz vīns savārās biezā sīrupā.
4
Pielej vēl ⅓ vīna, atkal savāri sīrupā, un pēc tam tāpat izdari ar atlikušo vīnu.
5
Pielej buljonu, pieliec rozmarīna zariņus un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1 stundu. Dažas minūtes pirms sautēšanas beigām iemaisi krējumu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni