Vai zināji! Arbūzu var grilēt, likt salātos un zupās
foto: Shutterstock
Garšīgi

Vai zināji! Arbūzu var grilēt, likt salātos un zupās

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Arbūzs ir lielākā vasaras oga un teju vai pielīdzināms dzērienam – tik spirdzinošs tas ir. Bet tas lieliski iederas arī dažādos ēdienos. 

Arbūza un kivi smūtijs

Kokteilim ērti izmantot arbūzu bez sēklām. Cukuru pievieno atbilstoši kivi skābumam – ja tie ir ļoti gatavi, bez cukura var iztikt.

10 minūtes
2 personām

500 g arbūza
400 g vaniļas jogurta
2 kivi
1 banāns
1 tējk. brūnā cukura
ledus pasniegšanai

1. Arbūzam iztīri sēklas un nogriez mizu. Nomizo kivi. Pāris gabaliņu vai šķēlīšu no abiem augļiem liec kokteiļa glāzēs kopā ar dažiem ledus gabaliņiem.

2. Blendera traukā liec pārējos augļus, pieber cukuru un pielej jogurtu. Sablendē, lej glāzēs un pasniedz.

Arbūza, avokado un fetas siera salāti

Salātiem var arī pievienot garneles vai kūpinātu zivi – tas dos papildu sātīgumu.

20 minūtes
4 personām

2 arbūza šķēles
200 g fetas siera
1 avokado
1 sarkanais sīpols
2 ķiploka daiviņas
½ zaļā čili pāksts
2 ēdk. laima sulas
1 tējk. cukura
sakapātas koriandra lapas

1. Sarkano sīpolu notīri un sagriez plānās ripās. Samaisi nelielā bļodiņā kopā ar smalki grieztu čili, sarīvētu ķiploku, laima sulu un cukuru. Atstāj iemarinēties, kamēr sagatavo citus produktus, bet vēl labāk, ja sīpolus iemarinē jau iepriekšējā dienā.

2. Arbūzam izņem sēklas, nogriez mizu un sagriez to kumosa izmēra gabalos. Avokado iztīri un sagriez plānās daivās. Fetas sieru sagriez kubiņos vai sadrupini.

3. Liec uz servējamā šķīvja arbūzu, avokado un sieru. Pāri kārto sīpolus, nedaudz tos iecilājot. Pārkaisi ar sakapātu koriandru.

foto: Shutterstock

Arbūza saldējums ar tekilu

Receptei būs nepieciešamas saldējamās formiņas, kurās var ielikt kociņu. Tekila šajā receptē nav neaizstājams produkts – to var aizvietot ar apelsīnu liķieri, aperolu vai kādu citu dzērienu vai iztikt vispār bez tā.

10 minūtes + 4 stundas sasaldēšanai
8 saldējumi

1 kg arbūza
1 laims
4 ēdk. zeltainā cukura sīrupa
2 ēdk. tekilas

1. Arbūzu attīri no sēklām un nomizo. Sagriez kubiņos.

2. Liec blendera traukā arbūzu, sīrupu, laima sulu un tekilu. Sablendē, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl sīrupu vai laima sulu.

3. Salej formiņās un sasaldē.

Pamēģini!

* Arbūza šķēles saliec uz šķīvja, pārkaisi ar kokosrieksta skaidiņām un pārslaki ar biezu balzametiķi.

* Pievieno arbūzu tomātu gaspačo.

* Grilē arbūza kubiņus uz iesma pamīšus ar halloumi sieru vai vistas gaļu.

* Izgriez no arbūza mīkstuma kūkas formu un dekorē ar saputotu olbaltumu ar cukuru.