Laiks pārvākties! Kā pārvest māla bļodas un citus traukus, lai pa ceļam tie nesaplīstu lauskās?
foto: Shutterstock
Noderīgi ikdienā

Laiks pārvākties! Kā pārvest māla bļodas un citus traukus, lai pa ceļam tie nesaplīstu lauskās?

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Ja nākas pārcelties uz citu dzīvesvietu, trauku pārvešana prasa lielu uzmanību un saudzīgu apiešanos, it sevišķi, ja tie ir no trausla materiāla.

Porcelāna trauki var saplaisāt un saplīst ne tikai no spējiem triecieniem, piemēram, ja tos transportē, pa bedrainu ceļu, bet arī no smaguma spiediena, ja trauki cits uz cita ir sakrauti kaudzē. Savukārt līdzīga izmēra fajansa un māla bļodas mēdz iesprūst viena otrā, un reizēm vairs nav atdalāmas vai arī saplīst brīdī, kad tās mēģina izdabūt vienu no otras ārā.

Lai saglabātu traukus sveikus un veselus, tos ievieto pārvadāšanas kastēs no salīdzinoši mīksta (bet ne pārāk!) materiāla. Noteikti starp traukiem, kurus liec citu virs cita, ieklāj trieciena un smagumu līdzsvarojošu materiālu, piemēram, auduma dvieļus.

Ja pēc pārvešanas taukus plāno turēt, saliktus kaudzē, starp tiem vari ieklāt neatlocītas salvetes vai papīra dvieli, kas salocīts vairākās kārtās, bet visdrošākais līdzeklis ir vienreizlietojamie kartona vai papīra šķīvji. Ja trauku kaudze nav augsta, liec tos pamīšus ik pēc 2–3 šķīvjiem, bet, ja gribas lielāku drošību, vari likt starp katru šķīvi.