foto: Ekrānuzņēmums no TikTok video.
Stāsts ar laimīgām beigām! Piņķos izglābtais gulbis atgriežas mājās
Gulbis atgriezies mājās.
Mūsu mīluļi
2024. gada 10. jūnijs, 09:54

Stāsts ar laimīgām beigām! Piņķos izglābtais gulbis atgriežas mājās

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 9. jūnijā, brīvībā palaists pirms divām nedēļām Piņķos izglābtais gulbis.

Kā vēstījām, gulbim kaklā bija ieķēries vizulis no makšķernieka āķa – viena āķa puse bija putnam kaklā, bet otra turēja knābi un šādi viņš, iespējams, pavadījis veselu nedēļu. Gulbis bija ļoti novārdzis – viņš nav spējis ne paēst, ne padzerties. Gulbis izglābšanas brīdī svēra tikai 6,3 kg, kaut gan normāls gulbja svars ir 8-10 kg.

Svētdien gulbītis atguvies jau palaists atpakaļ brīvībā. Kā atzīst Edvīns, šajā sezonā viņš jau ir noņēmis no gulbjiem septiņus āķus, un šādas situācijas diemžēl joprojām ir diezgan bieži sastopamas.

@paulzylv Vairosim pozitīvo, dalies ar saviem draugiem šajā stāstā! 🙏🏼@Uplifted Medium @Roy #latvija #gulbis #rīga ♬ original sound - PaulzyLV

“Ir situācijas, kad var uzreiz noņemt āķi un nerodas traumas, bet šoreiz, ņemot vērā arī gulbja samazināto svaru, tika pieņemts lēmums gulbi vest uz klīniku,” norāda Edvīns.

Viņš pauž cerību, ka arī vietējie iedzīvotāji ieraudzīs gulbi atpakaļ un būs par to priecīgi.

Vaicāts, kā makšķerniekiem rīkoties, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos, Edvīns sarunā Jauns.lv norāda: “Ja jums kaut kur niedrēs ir palicis āķis vai citi makšķerēšanas piederumi, tad, lūdzu, neesiet slinki, mēģiniet to noņemt, jo gulbji, citi putni un dzīvnieki, meklējot sev barību, visus šos āķus nejauši sev piekarina.”