foto: Shutterstock
Vai cepeškrāsnī var izcept garšīgu šašliku?
Ja, cepot parastajā režīmā, neizdodas iegūt brūnganu garoziņu, uz dažām minūtēm ieslēdz grila režīmu un apbrūnini gaļu.
Garšīgi
2023. gada 19. jūlijs, 20:02

Vai cepeškrāsnī var izcept garšīgu šašliku?

"100 Labi Padomi"

Jā, tas ir iespējams! Šašlikam gan nebūs raksturīgā dūmu aromāta, toties garša labu labā.

Šašliks cepeškrāsnī

1 kg caurauguša cūkas mīkstuma
2 lieli sīpoli

Marinādei:
1 citrons
eļļa
piparu graudiņi
lauru lapa
sāls

foto: Shutterstock

1. Gaļu sagriez mazākos gabaliņos nekā šašlikam, ko cep uz oglēm.

2. Sīpolus sagriez ļoti plānās ripiņās un ar rokām samīci, lai izdalās sula.

3. Citronu pārgriez uz pusēm. No vienas puses izspied sulu, otru pusi pārgriez vēlreiz uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs

4. Bļodā liec gaļu un sīpolus ar visu sulu, pievieno citrona sulu un šķēlītes, sāli, piparus un lauru lapu. Pielej tik daudz eļļas, lai, samīcot ar gaļu, tā labi pārklātu katru gabaliņu.

5. Atstāj marinēties vismaz uz 3–4 stundām.

6. Tikmēr izmērcē koka iesmiņus aukstā ūdenī – vismaz pusstundu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 240–250 grādiem.

7. Gaļas gabaliņus un uzdur uz iesmiņiem. Cik vien iespējams, noņem nost sīpolus un ar visu marinādi liec cepešplātī. Virsū uzliec iesmiņus ar gaļu.

8. Ievieto krāsnī un cep pusstundu. Ik pa 8–10 minūtēm apgrozi iesmiņus un apslaki ar marinādi, ja tās pietiek, bet, ja pietrūkst, tad ar ūdeni.

Zināšanai

*Ja gaļa ir liesa, ieteicams ņemt palīgā speķi, ko sagriez plānākos gabaliņos nekā šašlika gaļa. Kad gaļa tiek vērta uz iesma, ņem vienu gabaliņu marinētās gaļas un vienu gabaliņu speķa. Sāc un beidz vērt ar speķa gabaliņiem.

* Lai saprastu, cik marināde ir sāļa un stipra, to vari sagatavot atsevišķi un tad pagaršot.

* Ja, cepot parastajā režīmā, neizdodas iegūt brūnganu garoziņu, uz dažām minūtēm ieslēdz grila režīmu un apbrūnini gaļu. Ja cepeškrāsnij nav grila režīma, vari strauji apbrūnināt pannā uz plīts, bet tā, lai gaļa nekļūst sausa.