Septiņi viegli pagatavojami olu ēdieni, kuri satur daudz proteīna
foto: Shutterstock
Cepts avokado ar olu - gards un veselīgs ēdiens, kurš sniegs enerģiju.
Garšīgi

Septiņi viegli pagatavojami olu ēdieni, kuri satur daudz proteīna

Jauns.lv

Olas ir pieejams un ilgtspējīgs olbaltumvielu avots teju ikvienam, tomēr dati liecina, ka Latvijā šis produkts uz galda nonāk krietni retāk nekā, piemēram, gaļa, dārzeņi vai graudaugi. Piedāvājam septiņas receptes, kā vienkārši un vienlaikus radoši iekļaut olas savā ikdienas ēdienkartē.

"Olas ir unikāls produkts, jo tajās ir niecīgs ogļhidrātu saturs, lielāko daļu tajās esošo tauku veido nepiesātinātās taukskābes, turklāt tajās ir tādas cilvēka organismam nepieciešamās uzturvielas kā, piemēram, cinks, selēns, folijskābe, D vitamīns, B vitamīnu un tam līdzīgi," skaidro LAPNA izpilddirektore Anna Ērliha.

Kaut arī Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) veiktās aptaujas dati liecina, ka vairums respondentu jeb 80% piekrīt, ka olas ir vērtīgs produkts, plašāku zināšanu par to uzturvērtību pietrūkst.

Tālāk lasi - olu receptes, kuras iedvesmos iekļaut olas ikdienas uzturā ne tikai brokastīs, bet arī citās ēdienreizēs.

Nākamā lapa: Olu salāti - smērējami uz sviestmaizes vai vrapā