foto: Shutterstock
Gardas paipalu olu receptes Lieldienu galdam
Garšīgi
2022. gada 16. aprīlis, 04:43

Gardas paipalu olu receptes Lieldienu galdam

Kas Jauns Avīze

Lieldienās ir ierasts galdā likt vistu olas, bet pēdējos gados arvien biežāk tās tiek aizstātas ar paipalu olām. Piedāvājam dažas vienkāršas un garšīgas receptes svētku galdam.

Pildītas paipalu olas

Sastāvdaļas: 15 paipalu olas, 50 g mazsālīta laša filejas (var izmantot arī siļķes fileju), viena karote majonēzes, zaļumi un pipari.

Olas vāra trīs līdz piecas minūtes un atdzesē aukstā ūdenī. Noloba, sagriež pusītēs, uzmanīgi izņem dzeltenumus, ber bļodiņā, pievieno mazos kubiņos sagrieztu laša vai siļķes fileju, piparus, majonēzi, visu samaisa un masu iepilda olu baltumu pusītēs. Saliek pusītes kopā, sastiprina ar kanapē salmiņiem vai zobentiņiem, papildina ar zaļumiem, izkārto uz šķīvja.

Lapu salāti ar paipalu olām un mocarellu 

Sastāvdaļas vienai porcijai: 50 g dažādu salātlapu, 100 g mocarellas siera, 50 g ķiršu tomātiņu, 4 paipalu olas, 30 g sarkano sīpolu, 50 ml Dižonas sinepju mērces.

Novāra, atdzesē un noloba olas, pārgriež uz pusēm. Nomazgātām, saplaucinātām salātlapām pievieno oliņas, sieru, sagrieztus tomātus un sīpolus. Sajauc ar sinepju mērci.

Svaigi salāti ar paipalu olām

Sastāvdaļas: spināti pēc vēlēšanās, paipalu olas, ķiršu tomāti, vīģu etiķis, citronu sula, dažādi salāti (kreses, rukola, ledussalāti u.c.), avokado, lobītas saulespuķu sēkliņas, olīveļļa, pipari.

Sastāvdaļu daudzums brīvi variējams un atkarīgs no ēdāju skaita. Noskalo, nosusina un saplēš salātu lapas lielā, lēzenā traukā. Sagriež avokado palielos gabaliņos, ķiršu tomātiņus uz pusēm, liek traukā uz lapām. Pārkaisa saulespuķu sēkliņas, pievieno uz pusēm sagrieztas olas. Atsevišķā traukā sajauc pāris karotes etiķa ar olīveļļu, citronu sulu un pipariem, iegūto mērci pārlej pāri salātiem. Pasniedz kā atsevišķu ēdienu vai piedevu. Īpaši labi garšo ar grilētu lasi.