Labāk izvēlies svaigas alternatīvas: kuri ir sliktākie saldētie pārtikas produkti?
foto: Vida Press
Noderīgi ikdienā

Labāk izvēlies svaigas alternatīvas: kuri ir sliktākie saldētie pārtikas produkti?

Jauns.lv

Lai gan speciālisti pēdējā laikā arvien biežāk uzsver saldētu produktu priekšrocības, norādot, ka to kvalitāte pēc sasaldēšanas nezūd, tas neattiecas uz visām saldēto ēdienu kategorijām. Portālā “EatThis” apkopoti saldēti ēdieni, no kuriem labāk izvairīties, jo īpaši, ja ir vēlme atbrīvoties no liekā svara. 

1. Saldēta pica

Ātrs un ērts veids, kā pagatavot ko ēdamu, ja nav laika un vēlmes virtuvē pavadīt vairākas stundas. Diemžēl saldētai picai ir daudz īpašību, kas padara to neveselīgu un veicina vēdera tauku veidošanos, kā arī citas nopietnas veselības problēmas. Bažas rada rafinētie ogļhidrāti, piesātinātie tauki un sāls, taču, ņemot vērā to, ka produkts ir sasaldēts, pica zaudē arī derīgās uzturvielas. Ja gribas sevi palutināt ar ātru maltīti, izvēlies paša gatavotu picu, vai vismaz tādu, kas pašam veikalā ir svaiga un pašam atliek to vien izcept krāsniņā, nevis atsaldēt mikroviļņos. 

2. Sasaldēta nūdeļu zupa

Kas var būt labāks par siltu buljonu aukstā dienā. Kamēr zupas pagatavošana no nulles aizņems gana daudz laika, iespēja veikalā paķert jau sasaldētu variantu, šķiet, pārāk vilinoša. Diemžēl šāda saldēta maltīte veicina tauku uzkrāšanos nevēlamās vietās. Tā ir pilna ar sāli un sliktajiem ogļhidrātiem. Daudz labāka izvēle būs paša gatavota dārzeņu zupa. Ja nav laika, vari izmantot veikalā nopērkamos saldētos dārzeņus, kuru uzturvērtība pēc sasaldēšanas nav īpaši mainījusies. 

3. Saldēti pastas ēdieni, piemēram, lazanja

Tāpat kā saldētas nūdeļu zupas, šie ēdieni nav labākā izvēle, ja vēlies samazināt svaru un tauku apjomu vēdera zonā. Šīs maltītes ir pārbagātas ar neveselīgām sastāvdaļām, sāli, taukiem, pārtikas piedevām.