
Vienkārši un ātri - aukstā zupa. Divas receptes

Aukstās zupas bums parasti ir maijā, kad pirmajās karstajās dienās biešu burciņu plaukti veikalos ir tukši. Šogad tas viss izpalika, jo siltums, tāpat kā aukstās zupas bums atnāca tikai jūlijā. Bet nu gan nekas vairs no aukstās zupas ēšanas neatturēs.
Biešu aukstā zupa
4 personām
20 minūtes
½ l marinētu biešu
½ l kefīra
½ garā gurķa
2 vārītas olas
100 g redīsu
50 g lociņu
30 g diļļu
2 ēdk. skāba krējuma
1 tējk. mārrutku
½ tējk. sinepju
sāls, cukurs, malti pipari
1. Gurķi sarīvē stienīšos, redīsus sagriez plānās ripiņās, sakapā lociņus un dilles.
2. Bietes ar visu marinādi sajauc ar mārrutkiem, sinepēm, kefīru un skābo krējumu. Pievieno sagrieztos dārzeņus un zaļumus. Ja vajadzīgs, pievieno dzeramo ūdeni līdz vēlamajam zupas biezumam.
3. Pagaršo un pēc patikšanas iemaisi sāli un maltus piparus. Pasniedz ar vārītu olu un, ja ir gribēšana, vēl vairāk skābā krējuma.

Aukstā gurķu zupa
4 personām
25 minūtes
½ l jogurta bez piedevām
1 garais gurķis
1 daiviņa ķiploka
1 tējk. cukura
1 tējk. sāls
1 tējk. piparmētru lapiņu
½ tējk. apgrauzdēta malta kumīna
½ laima sula
malti pipari
dilles, garneles – pasniegšanai
1. Visas sastāvdaļas liec blendera traukā un sablendē vienmērīgā substancē.
2. Pagaršo un, ja vajag, pasāli, sapiparo, iemaisi cukuru vai laima sulu. Pasniedz ar sīki kapātām dillēm. Šajā zupā lieliski iederētos arī sulīgas, sārtenas garneles. Pasniedz atdzesētu!