foto: Linda Lauva
Mazas svinības vasarā dabā. Idejās dalās dekoratore Baiba Prindule-Rence
Noderīgi ikdienā
2021. gada 7. augusts, 08:15

Mazas svinības vasarā dabā. Idejās dalās dekoratore Baiba Prindule-Rence

Baiba Prindule-Rence

Jauns.lv

Laiks svinēt viegli. Daba pati par sevi ir pilnīga, tāpēc atliek tikai nedaudz padomāt par detaļām, kas mazās svinības dabā padarīs ērtākas, praktiskākas un mājīgākas. Stāsta un iesaka vides dekoratore Baiba Prindule-Rence:

“Vasara bez ūdeņiem nav iedomājama, tāpēc šoreiz lai iet stāsts uz plosta. Nesteidzīgs kruīzs piemājas dīķī vai ezerā var būt patīkamāks, nekā tev šķiet. Savukārt tiem, kam kārojas mazliet ekstrēmākas izjūtas, iesaku uzmeklēt plostniekus Gaujā. Dzirdēju, ka tur pavasara palu laiks ir patīrijis krastus un plostošana ir kļuvusi daudz straujāka. Un, kas zina, varbūt šī publikācija iedvesmos tavu ģimeni uztaisīt pašiem savu plostu – skaistiem un neparastiem vasaras vakariem.”

foto: Linda Lauva

Kas jāņem vērā?

* Praktiskums. Centrālais objekts, ap kuru viss un visi grozās, ir galds. Un tagad tie ir tik ērti pārvietojami un viegli! Kompakti salokāmi un ieliekami mašīnas bagāžniekā. Nopērkami jebkurā būvniecības preču veikalā. Lai skats kļūtu baudāmāks pārkrāso galdu melnu vai pelēku un nebrīnies, ka regulāri saņemsi jautājumu – kur tādu var nopirkt? Ja galds nāk komplektā ar soliem, ir atrisināts arī sēdvietu jautājums. Ja viesi ir prasīgāki, pārklāj tos ar pledu vai saliec spilvenus.

foto: Linda Lauva

* Mājīgums. Siltā gaisma – lukturi, stikla burkas ar svecītēm un lapiņu virtenes, iestājoties vakaram, rada apgaismojumu un mājīgu sajūtu. Izvēloties sveces, paņem arī kādu citronmētras sveci, lai mazliet atbaidītu knišļus. Lampiņu virtenes uz baterijām noderēs visu vasaru. Ņem tās līdzi jebkur un ātri panāksi festivāla sajūtu pat mašīnas bagāžniekā. Ja tev ir savs plosts, iegādājies tādas virtenes, kuras uzlādē saules gaisma. Tās noderēs arī piemājas terasei vai pagalmam.

foto: Linda Lauva

* Ērtums. Piknikā vienmēr līdzi paķer spilvenus un plediņus, un, ja sanāk rūme, arī pufus. Audumi rada ne tikai mājīgu sajūtu, bet ir arī lieliski dizaina objekti dabā. Veidojot konkrētas tematiskās ballītes, tikai ar spilvenu un pledu krāsu var panākt vajadzīgo efektu.

foto: Linda Lauva

Izvēloties un iegādājoties lietas, padomā, vai tās visas draudzējas savā starpā, galvenokārt ņemot vērā tonalitātes un krāsu kombinācijas.