foto: unsplash.com
Cilvēki pārdod ķiršu kauliņus. Lūk, kāpēc!
Ēdot ķiršus un vārot ķiršu ievārījumu, kauliņus nemet ārā! Sakrātos un izžāvētos ķiršu kauliņus var dažādos veidos izmantot saimniecībā.
Noderīgi ikdienā
2021. gada 16. jūlijs, 05:50

Cilvēki pārdod ķiršu kauliņus. Lūk, kāpēc!

"100 Labi Padomi"

Pēdējās nedēļas ir tik karstas, ka ķiršu laiks jau pamazām iet uz beigu pusi, un sludinājumos daudzviet lasāms, ka cilvēki pārdod ķiršu kauliņus. Skaidrojam, ko praktisku ar tiem iesākt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
  • Ja esi sakrājis ķiršu kauliņus, izber tos plānā kārtiņā un izkaltē, lai neveidojas pelējums. Atdzesēti ledusskapī, ķiršu kauliņi lieliski der aukstajām kompresēm, lai samazinātu sasituma, sastiepuma sāpes un tūsku.
     
  • Aukstajos rudens mēnešos cepeškrāsnī vai uz pannas uzkarsētus kauliņus ber audekla maisiņā vai kokvilnas zeķē un izmanto sildošām kompresēm, kas labi palīdz pret locītavu sāpēm un nomierina nervus. Karsējot kauliņus, visa māja brīnišķīgi smaržos pēc vasaras un jūlija ķiršu laika.
     
  • Ķiršu kauliņi labi tur siltumu, no tiem vari gatavot pindas, ko izmanto ķermeņa masāžai ar eļļu, tos var bērt vilnas zeķē, lai sasildītu nosalušas pēdas.
     
  • Ar ķiršu kauliņiem var piepildīt pašdarinātas rotaļlietas, kaut vai apaļas bumbiņas, tie lieliski palīdz mazuļiem attīstīt tausti, kauliņu čamdīšana efektīvi samazina stresu un uzlabo pirkstu lokanību.
  • Var pagatavot spilventiņu, uz kura gulēt, gurkstošie kauliņi izmasēs vaigus, pakausi un savilkto kaklu.