Karstais bīskaps: Ziemassvētku dzēriens ar draisku nosaukumu
foto: Imants Ķīkulis
Garšīgi

Karstais bīskaps: Ziemassvētku dzēriens ar draisku nosaukumu

"100 Labi Padomi"

Šis dzēriens ar nerātno nosaukumu ir laba alternatīva karstvīnam. Gatavošanas process gan ilgāks, toties vienkāršs.

4–6 porcijas
Gatavošana aptuveni 3 stundas, no kurām aktīva darbošanās 5–10 minūtes

3 nelieli apelsīni
1 pudele (0,7 l) sarkanā vīna
1 kanēļa standziņa
1 šķēle apgrauzdētas rupjmaizes
cukurs pēc vēlēšanās

1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Apelsīnos padziļi iegriez, ieliec tos karstumizturīgā traukā, kura tilpums ir vismaz 1,5 l, un liec krāsnī uz pusstundu. 
2. Samazini krāsns temperatūru līdz 90–100 grādiem. Lej uz apelsīniem vīnu, pieliec kanēli un rupjmaizes šķēli un atstāj trauku krāsnī aptuveni uz divām stundām. 
3. Vīnu nokās un pēc vēlēšanās saldini ar cukuru. Pasniedz karstu.