Ko Ziemassvētkos ēd Francijā, Horvātijā un citās zemēs? 
foto: Shutterstock
Garšīgi

Ko Ziemassvētkos ēd Francijā, Horvātijā un citās zemēs? 

"100 Labi Padomi"

Skaidro žurnāliste un recepšu autore Iveta Galēja.  

Zemēs, kur ievēro katoliskās tradīcijas, daudzviet Ziemassvētku vakarā galdā liek ēdienus, kas gatavoti bez gaļas un trekna buljona. Ceptas, tvaicētas, vārītas zivis vietumis spēlē krietni vien lielāku lomu nekā gaļas ēdieni. Īstenībā – jo lielāka zeme, jo daudzveidīgāka Ziemassvētku maltītes ēdienkarte.

Pat tradicionāliem ēdieniem kā, piemēram, cūkas cepetis, sutināti kāposti, pildīts tītars, zoss vai vista, par mērcēm un piedevām nemaz nerunājot, mēdz būt neskaitāmi varianti. Tā kā vairums recepšu saglabājušās kopš seniem laikiem, nereti ēdiena pagatavošana prasa ilgāku laiku – tas tāpēc, ka agrāk ļaudis prata baudīt procesu un ēdiena gatavošanas prieku. Un tas ir iespējams arī tagad!

Lasi tālāk un uzzini, kādi ir citu zemju populārākie Ziemassvētku ēdieni:

Nākamā lapa: Francija: ar kastaņiem pildīts tītars