Karstvīna recepšu ir ļoti daudz. Galvenais nosacījums, lai izdotos patiesi garšīgs dzēriens, ir kvalitatīvs vīns un bagātīga garšvielu buķete.
Garšīgi
2017. gada 5. decembrī, 09:34
Kas jāņem vērā, lai izdotos patiešām gards karstvīns
Zemēs Eiropas vidienē un ziemeļos, kur Adventes laiks saistās ar aukstumu, sniegu un sveču liesmiņām, izveidojušās līdzīgas tradīcijas Ziemassvētku gaidīšanai – ar karstiem dzērieniem, smaržīgiem cepumiem un ceptiem, kā arī glazētiem āboliem. Tie ir galvenie decembra gardumu klasiķi.
Karstvīna recepšu ir ļoti daudz. Galvenais nosacījums, lai izdotos patiesi garšīgs dzēriens, ir kvalitatīvs vīns un bagātīga garšvielu buķete, ko katrs, saprotams, var izvēlēties pēc savas gaumes.
4 porcijas
25 minūtes
1 pudele sausā sarkanvīna
2 apelsīnu sula
½ citrona miziņa
130 ml apelsīnu liķiera
80 g cukura
2 kanēļa standziņas
8 krustnagliņas
2 viegli saspaidītas kardamona pogaļas
Visas sastāvdaļas, izņemot liķieri, katlā lēni sakarsē, bet neuzvāri. Turpini 10–15 minūtes uzturēt maksimāli augstu temperatūru, taču raugies, lai nesāk vārīties. Noņem no uguns, pielej liķieri un pildi glāzēs.