Kūka būs gatava pusstundas laikā. Labu ēstgribu!
Noderīgi ikdienā
2017. gada 2. septembrī, 08:06
Gundegas Skudriņas ātrā ābolkūka
Gundegai Skudriņai mīļākie āboli ir cukurīši, kurus viņa var apēst... ļoti daudz. Gundegai ābols patīk arī kā... dekors. Tam ir lieliska forma un krāsa, tāpēc ābols ir iecienīts Gundegas galda un telpas rotājums.
“Par āboliem vairāk domāju rudenī, tad mēs tos cepam krāsnī, pildītus ar rozīnēm, kanēli. Vēlā rudenī un arī Ziemassvētkos mēs cepam pīli ar āboliem.”
Sastāvdaļas
3–4 āboli
3 glāzes miltu
1 glāze dabiskā jogurta
2–3 olas
4 ēdamkarotes cukura
Vaniļas cukurs, kanēlis – pēc garšas
Pagatavošana
Ietauko formu, kurā tiks cepta kūka. Iegriež tajā ābolus. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno jogurtu, iesijā miltus un visu rūpīgi sajauc. Pārlej mīklu pāri āboliem, pārkaisa ar vaniļas cukuru un kanēli. Cep 30 minūtes 180 grādos.