Recepte Mātes dienas brokastīm: pankūkas ar šokolādes gabaliņiem
Garšīgi

Recepte Mātes dienas brokastīm: pankūkas ar šokolādes gabaliņiem

Jauns.lv

Kas var būt garšīgāk nekā pa retam brīvdienu brokastīs apēst pankūkas ar šokolādes gabaliņiem? Pat visvienkāršākās pankūkas tad paliek maģiski garšīgas un īpašas, un lieliski garšos arī Mātes dienas brokastīs.

Pankūkas var izrotāt ar svaigām ogām vai uz katras uzzīmēt skāba krējuma vai šokolādes mērces "sejiņu". Lai labi garšo!
Pankūkas var izrotāt ar svaigām ogām vai uz katras uzzīmēt skāba krējuma vai šokolādes mērces "sejiņu". Lai labi garšo!

Sarežģītība: zema

•    Personas: 6

•    Izmaksas: vidējas

•    Sagatavošana: 10min.

•    Gatavošana: 20min

Sastāvdaļas:

    maza šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

1.    Liec bļodā miltus ar cepamo pulveri, mazu šķipsniņu sāls, cukuru un samaisi. Tad pieliec olu un krējumu. Samaisi, lai mīkla ir vienmērīga, lai tajā nav kunkuļu. Beigās pieber šokolādes gabaliņus un samaisi.

2.    Atstāj mīklu pastāvēt 15 minūtes.

3.    Pannā sakarsē eļļu, lej lielas mīklas karotes, lai sanāk paliela pankūka. Cep uz vidējas uguns, līdz redzi, ka virspusē maliņas jau kļūst stingrākas. Ar cepamo lāpstiņu pamēģini, vai vari to pabāzt zem pankūkas. Ja vari, tad liec apakšā un apgriez pankūku otrādi.

4.    Cep no otras puses, līdz pankūka brūna. Ņem nost no pannas un liec uz šķīvja. Ja domā izcept visas pankūkas, tad pirmās izceptās pankūkas šķīvī pārklāj ar foliju, lai tās saglabātos siltas, kamēr izcepsi pārējās.

5.    Liec pankūkas uz šķīvja, un uz katras vari uzzīmēt šokolādes mērces vai pat skāba krējuma sejiņas. Ja mājās ir ogas – vasarā svaigas un ziemā saldētas –, izmanto tās un izveido sejas no ogām.  

Recepte: Signe Meirāne / Publicitātes foto