Vēl gardāk par klasisko gaspačo - aukstā melones un tomātu zupa
Aukstā tomātu zupa ir pierasta – to mēs saucam par gaspačo. Bet šis ir nedaudz neierastāks salikums – ar meloni un čili. Dievīga garša. Es saku. Pamēģini, jo tas ir tā vērts.
- zema
Personas - 4
- vidējas
Sagatavošana – 10 min.
– 10 min.
Kopējais laiks 20 min.
Sastāvdaļas:
• 500 g notīrītas melones, gabaliņos
• 1 kg notīrītu tomātu, gabaliņos
• 50 g maizes
• 20 g mandeļu miltu
• 15 ml medus etiķa
• 20 ml sarkanvīna vai šerija etiķa
• 30 ml maigas olīveļļas
• jūras sāls pēc garšas
• svaigi malti pipari pēc garšas
• 1/4 tējk. asā paprikas pulvera
• 1/2 sarkanās čili pāksts
Pagatavošana:
1. Bļodā liec tomātus, meloni, maizi, čili, mandeļu miltus, eļļu un etiķus. Ļauj, lai ievelkas 30 minūtes.
2. Tad sablenderē, lai ir vienmērīga zupas konsistence, pievieno sāli un piparus, arī paprikas pulveri un vēlreiz sablenderē. Liec ledusskapī, lai atdziest vismaz 1 h. Un pasniedz.