Zemeņu debesmanna ar aukstu pienu - garšos gluži kā bērnībā
Gaisīgais debesmannas mākonītis jau no bērnu dienām saistās ar īstu svētlaimi. Labu ēstgribu!
Garšīgi

Zemeņu debesmanna ar aukstu pienu - garšos gluži kā bērnībā

Jauns.lv

Kurš gan nezina uzpūteni, kas bērnībā tik daudz ēsts. Gatavoja mamma, ome, kaimiņiene, krustmāte. Katra nedaudz pa savam, bet visas tomēr līdzīgi. Sezonā – ar svaigām ogām, ziemā – ar ievārījumu. Un kā mēs, bērni, gaidījām, kad šķīvī ieliks lielo karoti „debesu” un pielies auksto pienu, lai pēc tam ienirtu tajā mākonī ar karoti un sajustos tik svētlaimīgi. Nekas nav mainījies, un man vēl šodien ir tās pašas sajūtas, kad ēdu uzpūteni, jo tas ir tik, tik bērnišķīgi un garšīgi.

Sastāvdaļas:

•    400 ml ūdens

•    300 g svaigu zemeņu

•    80 g cukura (ja patīk saldāks, var likt 120 g)

•    70 g mannas

Pagatavošana:

1.    Katliņā liec zemenes, cukuru un ielej ūdeni. Liec vārīties. Kad nedaudz pavārījies, zemenes nedaudz saspied, lai izdalās sula. Vāri, līdz cukurs izkusis, kādas 4 minūtes.

2.    Maisot pievieno mannu un nedaudz pavāri, līdz tā uzbriest. Masai jābūt vidēji stingrai. Ļauj masai atdzist.

3.    Pēc kādām 10 minūtēm puto ar mikseri masu, līdz tā palielinās apjomā 2–3 reizes un kļūst gaišāka. Ja vēlies, pasniedz uzreiz. Ja vēlies aukstu, liec atdzesēties un pasniedz tad.


Recepte: Signe Meirāne /

cetrassezonas.lv / Publicitātes foto