Skat, kā Dons debitē Disneja multenē! VIDEO
Mūziķis Dons atzīst, ka ir ļoti pagodināts un priecīgs par iespēju ierunāt un iedziedāt sniegavīriņa Olafa lomu animācijas filmā „Ledus sirds”.
Slavenības
2013. gada 22. decembris, 06:48

Skat, kā Dons debitē Disneja multenē! VIDEO

Jauns.lv

Šajos Ziemassvētkos teju visas pasaules kinoteātros viena no skatītākajām filmām ir Disneja jaunā multenīte „Frozen”. Latvijā šī animācijas filma pazīstama ar nosaukumu „Ledus sirds” un tajā debitējis mūziķis Dons - viņam uzticēts ierunāt sniegavīriņa Olafa lomu un iedziedāt jauku dziesmiņu.

Visus aktierus un mūziķus, kas  filmiņā ierunā varoņu sacīto latviešu valodā, izvēlējās un apstiprināja Valta Disneja studijā Amerikā, izvērtējot kandidātu balss tembra atbilstību animācijas filmas tēliem. Lomas latviešu valodā ieskaņojuši Beāte Zviedre, Jolanta Strikaite, Uldis Siliņš, Juris Jope, Pēteris Liepiņš un citi. Mūziķis Dons ieskaņoja sniegavīriņa Olafa balsi, kā arī iedziedāja viņa dziesmu „Vasarā”.

„Kaut ko tādu - tādas sajūtas, kā ierunājot šo lomiņu -, līdz šim nebiju piedzīvojis. Kaudze, milzīgs lērums pozitīvu emociju! Ļoti novērtēju šo iespēju, man tas ir kas ļoti, ļoti īpašs. Arī pirms tam biju iedziedājis kādas dziesmiņas Disneja multenēs, bet lomas ierunāšana – tas ar mani notika pirmo reizi. To darot, jutos tik pagodināts, tik laimīgs! Tā nosmējies nebiju ilgi! Četras stundas strādājot, smējos ik pa minūtei, tas ir C vitamīns uz nedēļu! Kaifs! Multenes – tā ir riktīga štelle! Cilvēkiem, kas atbild par lomu ierunāšanu, teicu, ka labprāt to darītu vēl un vēl. Kaut par velti,” atzīst Dons, kurš šomēnes publiku priecē krāšņajā kabarē izrādē „Cabaret Palladium”, iejūtoties Doriana tēlā, bet februārī vairākus vakarus pēc kārtas turpat Palladium koncertzālē sniegs savus autorkoncertus, uz kuriem biļetes jau gandrīz ir izpārdotas.

Skat, kā Dons izpilda sniegavīriņa Olafa dziesmu Disneja filmiņā!


Kasjauns.lv/ foto: no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva