Emma Vatsone uzglezno satriecošu pašportretu. FOTO
Slavenības

Emma Vatsone uzglezno satriecošu pašportretu. FOTO

Jauns.lv

Nesen kādā fanu lapā publicēts aktrises Emmas Vatsone (23) gleznots pašportrets. Šī jaunā dāma ir tikpat talantīga darbā ar otu, kā ar burvju nūjiņu „Harija Potera” filmās!

Emma Vatsone uzglezno satriecošu pašportretu. FOTO...
Emmas Vatsone gleznotais pašportrets, kuru savulaik augstu novērtēja rakstniece Armanda Formana.
Emmas Vatsone gleznotais pašportrets, kuru savulaik augstu novērtēja rakstniece Armanda Formana.

Emma uzgleznojusi ļoti krāsainu portretu un pati sevi tajā atveidojusi ar fotokameru rokās. Viņas skatiens ir atturīgs, tomēr zinātkārs.

Jau 2001. gadā žurnāla „Vogue” intervijā rakstniece Armanda Formana īpaši akcentēja Emmas dotības glezniecībā. Emma viņai sarunas dienā arī izrādījusi savu māju, kur notikusi intervija. „Kad Emma veda mani ekskursijā pa māju, viņas talantu neparastais dziļums un plašums bija acīmredzams,” rakstīja Formana.

Katra telpā ir kāda skaista mākslas vērtība, – mēbele vai drapērija, ko Emma atradusi Parīzes vai Losandželosas sīkumtirgos. Savukārt mākslas darbi parāda, ka viņa vienlīdz labi glezno un zīmē. Viena no gleznām izceļas īpaši: tas ir pašportrets, kurā Emma rokās tur kameru. Objektīvs ir draudīgi pavērsts pret skatītāju, kā ieroča stobrs, lieliska ilustrācija tam, ko nesen redzējām Teita galerijā.”

Mis Vatsones interese par radošajām mākslām nav nekas jauns. Pērn intervijā žurnālam „Marie Claire” aktrise atzina, ka viņu saista dažādas mākslas formas, taču viņa nekad nav publicējusi savus rakstu darbus. „Es gleznoju un zīmēju, es rakstu un daru vēl citas lietas. Nesen daži no skolas man jautāja, vai kādreiz publicēšu savus rakstu darbus. Bet man ir sajūta, ka man nāktos tos publicēt ar pseidonīmu, jo par mani sabiedrībā ir izveidojies konkrēts priekšstats, kas iestrēdzis laikā, kad tikai sāku pilnveidoties. Man tolaik bija 15 vai 16 gadu, tagad man ir 23.”

Mis Vatsones interese par radošajām mākslām nav nekas jauns.
Mis Vatsones interese par radošajām mākslām nav nekas jauns.

2011. gadā Emma debitēja arī modes pasaulē, izdodot savu apģērbu kolekciju „Pure Threads”, ko izveidoja sadarbībā ar itāliešu dizaineri Albertu Fereti. Viņa tolaik arī pozēja mākslinieka Marka Demstedera portretu sērijai.