"Jaunajā vilnī 2014" Latviju pārstāvēs Stass Šurins. Kas viņš ir? FOTO
Festivālā „Jaunais vilnis 2014” Latviju šogad pārstāvēs 23 gadus vecais rīdzinieks Stass Šurins, kurš jau piecus gadus dzīvo Ukrainā.
2014. gada 10. aprīlis, 20:39

"Jaunajā vilnī 2014" Latviju pārstāvēs Stass Šurins. Kas viņš ir? FOTO

Jauns.lv

Vecrīgas klubā „Burlesque” starptautiskā mūzikas festivāla „Jaunais vilnis 2014” Eiropas konkursantu atlasē žūrija lēma, ka festivālā Latviju šogad pārstāvēs 23 gadus vecais rīdzinieks Stass Šurins, kas jau piecus gadus pārcēlies uz dzīvi Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Ceturtdien paredzētā atlase kavējās par stundu, jo gan konkursanti, gan viņu atbalstītāji gaidīja, kad Rīgas lidostā piezemēsies Krievijas komponista Igora Krutoja privātā lidmašīna. Un bez Krutoja nekādi – viņš tomēr ir šī jauno izpildītāju dziesmu konkursa galvenais organizators.

Atlasē tika noskaidroti arī „Jaunā viļņa” bērnu konkursa finālisti, un gan bērnus, gan jaunos dziedātājus vērtēja profesionāla žūrija – konkursa organizators un Krievijas komponists Igors Krutojs, konkursa ilggadējais režisors Aleksandrs Revzins, „Jaunā viļņa” muzikālā producente Anastasija Muhina, kā arī pērnā gada „Jaunā viļņa” Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks.

Latviju bērnu „Jaunajā vilnī” pārstāvēs Eduards Grundmanis, savukārt no Latvijas jaunajiem mūziķiem šogad „Jaunā viļņa” atlasē piedalījās Lauris Busulis, Mārtiņš Ruskis, Jānis Lemežis, Jenny May, Aminata Savadogo, Niks Anders, Art De Funk un Stass Šurins.

Žūrija lēma, ka šogad Latviju „Jaunajā vilnī” pārstāvēs Rīgā dzimušais un augušais Stass Šurins. 2010. gada sākumā viņš piedalījās Ukrainas televīzijas kanāla „Novij kanal” un mūzikas producenta Konstantīna Meladzes vadītā šova „Zvaigžņu fabrika” trešajā sezonā. Šova laikā gan Šurins tika izbalsots, taču Meladze izmantoja savas veto tiesības un atstāja dalībnieku šovā. Šova finālā Šurins ieguva pirmo vietu un līgumu ar Meladzi kā producentu. Jau piecus gadus Šurins dzīvo Ukrainas galvaspilsētā Kijevā un šobrīd ierakstu studijā raksta savu trešo solo albumu.

Šogad starptautiskais mūzikas festivāls „Jaunais vilnis 2014” notiks Jūrmalā laikā no 22. līdz 27. jūlijam. Konkursa organizatori vēsta, ka šogad konkursā piedalīsies dalībnieki no Amerikas, Beļģijas, Izraēlas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Meksikas, Horvātijas un Igaunijas.

 Eduards Grudmanis izpilda „Kvazimodo dziedājumu

Stass Šurins piedalījies Ukrainas nacionālā Eirovīzijas dziesmu konkursā

Stass Šurins dzied par mīlestību

Eduards Grudmanis izpilda „Kvazimodo dziedājumu

Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica