Raimonds Pauls: "Jaunajam vilnim" pat tuvumā nerādīšos"
Maestro Raimonds Pauls ir atklāts: šogad šo saietu – „Jauno vilni” neapmeklēs, bet labāk darīs mājas darbus un pļaus mauriņu.
2014. gada 22. jūlijs, 19:15

Raimonds Pauls: "Jaunajam vilnim" pat tuvumā nerādīšos"

Jauns.lv

Maestro Raimonds Pauls (78) teic, ka arī šogad jauno izpildītāju konkursā neieradīsies – dzīvos pa mājām, pļaus mauriņu, bet vakaros varbūt televīzijā paskatīsies, kādi tad šogad konkursanti.

Pauls, kurš savulaik bija „Jaunā viļņa” žūrijas līdzpriekšsēdētājs un tur arī muzicēja, pēdējos gados vairs nepiedalās šajā pasākumā. Kasjauns.lv taujāja, kādi ir šā gada Maestro plāni – būs vai nebūs „Jaunajā vilnī” vismaz skatītāja lomā. Raimonds Pauls teic, ka šogad konkursa organizators Krievijas komponists Igors Krutojs viņu nav mēģinājis pierunāt atgriezties „Jaunajā vilnī”. Pēc mūziķa domām, tas būtu smieklīgi, ja viņš atgrieztos. Kad Pauls vairākus gadus taisījās pamest šo saietu, viņš organizatoriem ieteicis konkursā šo to pamainīt un uzlabot, bet nav saņēmis atbalstu. „Viņi tāpat dara pēc sava prāta, kā pašiem šķiet pareizi,” nopūšas Maestro.

Pauls prāto, ka droši vien televizoru „Jaunā viļņa” laikā uz kādu laiku ieslēgs, lai pavērotu konkursantu uzstāšanos. „Pat nezinu, kas šogad pārstāv Latviju šajā konkursā, neesmu dzirdējis, kā viņš dzied, tāpēc par iespējamiem panākumiem nevaru neko pateikt,” saka Pauls.

Viņš uzsver, ka vasaras svelmē, kad Rīga un Jūrmala ir pilna cilvēku, viņš ar ģimeni labprātāk pazūd savos Baltezera īpašuma plašumos. „Pasarg, Dievs, šajā laikā braukt uz Jūrmalu, Dzintariem!” iesaucas komponists. Viņš dzīvojas pa Baltezeru, kur veido jaunu koncertprogrammu, atpūšas, rosās piemājas saimniecībā, kā arī pļauj pagalmā mauriņu. Baltezerā Pauls paredzējis uzņemt arī viesus – latviešu dzejniekus. „Gatavoju jaunu dziesmu „Es nāku no nabagu tautas” ar latviešu dzejnieka Knuta Skujenieka vārdiem. Tādēļ jāsatiekas ar dzejnieku un jāpārrunā dažas lietas,” viņš piebilst.

Par pensiju Pauls nedomā, šovasar atkal komponē jaunas dziesmas: „Gribu izveidot jaunu koncertprogrammu. Būs daudz jāpastrādā pie klavieru kompozīcijām. Darba ir pietiekami.” Dzintaru koncertzālē, kuru šonedēļ pārņēmis „Jaunais vilnis”, Pauls sola sabiedrībai parādīties 21. augustā, kad tur ieskandinās latviešu mūzikas festivālu „Latvijas pērles”. Turpat viņš būs 22. augustā, kad festivāla ietvaros solokoncertu „Atkal mājās” sniegs Krievijā populārā latviešu dziedātāja Laima Vaikule. Pauls gan nespēlēs, jo Laimai Maestro palīdzība neesot nepieciešama. Taču Pauls nolēmis Laimas koncertu vērot no skatītāju rindām.

Plašāk par Krievijas šovbiznesa un konkursa "Jaunais vilnis" aizkulisēm lasiet žurnālā "Kas Jauns"!

Rīgā ierodas Alla Pugačova un Maksims Galkins

22. jūlija rītā Rīgas dzelzceļa stacijā ar tālsatiksmes vilcienu Maskava-Rīga ieradās Krievijas zvaigžņu pāris Alla Pugačova un Maksims Galkins.

gallery icon
51


Kasjauns.lv/ Foto: no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva