Anna Lieckalniņa izbrīnīta, ieraugot savu portretu! FOTO
Anna Lieckalniņa neslēpa izbrīnu un sajūsmu par mākslinieka Artūra Bērziņa daiļradi, kurā šoreiz ņēmusi dalību arī pati.
Slavenības
2014. gada 6. jūnijs, 12:21

Anna Lieckalniņa izbrīnīta, ieraugot savu portretu! FOTO

Jauns.lv

Teoloģijas studente un kādreizējā TV seja Anna Lieckalniņa bija patīkami pārsteigta, kad, apmeklējot mākslinieka Artūra Bērziņa „Tautiskais postromantisms” izstādes atklāšanu galerijā „Bastejs”, viņa ieraudzīja tajā izstādītās gleznas.

Artūrs Bērziņš ir viens no apspriestākajiem latviešu jaunās paaudzes māksliniekiem. Tagad viņš radījis jaunu gleznu ciklu „Tautiskais postromantisms”, kurā latviešu dievības, varoņus un nacionālos simbolus

drosmīgi transformējis, šo dievību un varoņu ādā iekļaujot sabiedrībā zināmas personas. Viņš par modeļiem izvēlējās aktrises Elitu Kļaviņu, Agnesi Zeltiņu, operdziedātāju Sonoru Vaici, žurnālisti un sabiedrisko attiecību speciālisti Ievu Adamss, kā arī kādreizējo TV seju Annu Lieckalniņu.

Sarunā ar portālu kasjauns.lv Anna Lieckalniņa, kura pirms dažiem gadiem uzsāka studijas Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātē, atklāja, ka nebūt nav bijis viegli pieņemt lēmumu par dalību šajā projektā. „Pirms piekritu, ar mākslinieku daudz sarunājāmies par teoloģiskām tēmām. Noskaidrojām, kāds ir viņa skatījums konkrētajos jautājumos, un kāds mans,” atklāj Lieckalniņa, piebilstot, ka daudz nācies runāt par hinduismu un senlatviešu dievībām.

Lieckalniņa neslēpj, ka viņu ar mākslinieku Artūru Bērziņu vienoja kopīgs mērķis, tālab viņa tad arī piedalījusies šajā projektā. „Galvenais ir latvietim padomāt par to, ka mēs esam latvieši un cienām savu latvietību. Tādēļ galvenokārt arī pieņēmu lēmumu būt par modeli.”

Izstādes atklāšanā aplūkojot visas gleznas, Anna ir sajūsmā par redzēto. “Mani sajūsmina, kā Artūrs strādā, un es patiešām priecājos, ka mums latviešiem ir tāds mākslinieks. Es tikai atbalstu šādu projektu. Tautas valodā sakot, ir ļoti forši. Ir lieliski, ka mūsu senās tradīcijas, zīmes, tautas tērpi tiek iedzīvinātas jaunās noskaņās. Ka tas nav pamests pagātnē, kā kaut kas neaktuāls, un, ka Bērziņš to padara aktuālu arī mūslaikos, to ietērpj jaunās dvesmas. Tas ir ļoti aktuāli un svarīgi,” saka viena no projekta modelēm Anna Lieckalniņa.


kasjauns.lv/Mārtiņš Ziders