Mazo puisēnu no filmas "Sestais prāts" grūti pat atpazīt. FOTO
Vai atpazināt? Tas ir Heilijs Džoles Osments, kurš 1999. gadā bija nominēts „Oskara” balvai par tēlojumu lentē „The Sixth Sense”. Tagad aktieris filmējas filmā „Yoga Hosers” un atveido nacistu.
Slavenības
2014. gada 15. septembris, 04:48

Mazo puisēnu no filmas "Sestais prāts" grūti pat atpazīt. FOTO

Jauns.lv

Par lomu trillerī „Sestais prāts” („The Sixth Sense”) aktieris Heilijs Džoels Osments bija nominēts „Oskara” balvai. Tolaik puisēnam bija tikai 11 gadu! Nu, Osmentam ir 26 gadu un aktieri pat grūti vairs atpazīt.

Skatītāji visā pasaulē atceras mīlīgo puisēnu Heiliju Džoelu Osmentu, kurš filmējās mistiskajā trillerī „Sestais prāts” kopā ar kinoleģendu aktieri Brūsu Villisu (59). Tiesa, turpmāko 15 gadu laikā tādus panākumus, kā ar šo lomu, Osmentam vairs nav izdevies atkārtot. Tomēr jaunais aktieris atkal atgriežas uz lielajiem ekrāniem. Šogad iznākusi filma „Tusk”, bet pavisam nesen Osments uzsācis darbu pie kinolentes „Yoga Hosers”, kurā viņš atveido vācu nacistu.

Pirmajā darba diena tika filmēta epizode, kurā Osmenta atveidotais varonis teic uzrunu, kas slavē holokaustu. Filmas režisors Kevins Smits ir pazīstams pēc darba pie kulta filmas „Clerks”, kurā viņš pats iejutās Klusējošā Boba tēlā. Jaunajā kinolentē „Yoga Hosers” loma iedalīta arī režisora 15 gadus vecajai meitai Hārlijai Kvinnai Smitai, kā arī aktiera Džonija Depa 15 gadus vecajai meitai Lilijai Rouzai Melodijai Depai. Zināms, ka arī Džonijs Deps atveidos lomu topošajā kino projektā.

Heilijam Džoelam Osmenntam bija tikai 6 gadi, kad viņš tēloja Toma Henksa atveidoto varoni Forestu Gampu bērnībā. Taču mazā aktiera slavas stunda atausa 1999. gadā, kad viņš pārliecinoši notēloja Koulu Sīru, kurš redz mirušo cilvēku garus. 11 gadu vecumā zēns par šo lomu bija nominēts prestižajai „Oskara” balvai. Divus gadus vēlāk viņš atveidoja Deividu (bērnu-robotu, kas alkst mīlestības), režisora Stīvena Spīlberga filmā „Mākslīgais intelekts” („A.I. Artificial Intelligence”). Pēc šīs lomas iestājās kritums aktiera karjerā. Aizvadīto desmit gadu laikā Osments piedalījies vien četrās filmās. 2006. gadā viņas vārds nonāca preses pirmajās slejās, jo Osments bija aizturēts vadām automašīnu alkohola un narkotisko vielu ietekmē. Par šo pārkāpumu aktierim piesprieda trīs gadus ilgu nosacītu cietumsodu, 60 stundu ilgu ārstēšanos anonīmo alkoholiķu biedrībā un soda naudu 1500 dolāru apmērā.

Filmas „Sestais prāts” treilers

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press