Streips nebēdāsies, ka nu zaudēs vadošo vietu geju topā
Žurnālists Kārlis Streips nekad nav slēpis savu seksuālo orientāciju. Bet, vai viņš ir populārākais gejs Latvijā?
Slavenības

Streips nebēdāsies, ka nu zaudēs vadošo vietu geju topā

Kasjauns.lv

Pēc ārlietu ministra Edgara Rinkēviča paziņojuma, ka ir gejs, žurnālists Kārlis Streips publiski padalījās ar savu viedokli. Vispirms viņš izteicās savā profilā facebook.com, bet pēc tam arī blogā sabiedriskajā medijā lsm.lv.

Streips nebēdāsies, ka nu zaudēs vadošo vietu geju...

Tur Kārlis Streips, kurš nekad nav slēpis savu seksuālo orientāciju, cita starpā arī raksta: “Tuvojamies tam brīdim, kad Latvijā sabiedrībā redzamas personas, kuras par sevi saka “jā, esmu gejs” vai “jā, esmu lesbiete”, varēsim skaitīt uz abu roku pirkstiem, nevis uz vienas rokas pirkstiem, kā tas lielākoties bijis līdz šim.  Tas pats par sevi ir jauki, jo tenku žurnāliem, kad tie kārtējo reizi gatavos “Top 10 geji Latvijā” sarakstus, par vienu vietu mazāk būs jāpaļaujas uz baumām un varbūt vēlmju domāšanai. Lūk, konkrēts gejs, konkrēts ministrs. Nemaz nebēdāšos, ja tāpēc es vairs minētajos sarakstos nebūšu pirmajā vietā.”

Te gan jāsaka, ka Kārlis Streips mazliet pārspīlē un īsti nezina, ko runā, jo pēdējos gados viņa tā dēvētie tenku žurnāli Latvijā šādus topus pat nav veidojuši. Savukārt dažu interneta portālu veidoto Latvijā pazīstamo geju TOP 10 versijās Kārlis Streips pat tuvu nav pirmajam pieciniekam. Tieši pretēji – kādā 2013. gadā tapušajā “pētījumā” žurnālistam Streipam piešķirta vien desmitā vieta.

Starp citu, nesen, “Rīga TV24” raidījumā “Preses klubs” diskutējot par viendzimuma attiecību oficiālu atzīšanu Latvijā, kā tas noticis mūsu kaimiņvalstī Igaunijā, žurnālists Kārlis Streips skaidroja, kāpēc Latvijā tiek rīkoti praidi, un aicināja homoseksuāli orientētos cilvēkus neslēpties. Nu nepagāja ne mēnesis, kad, piemēram, Edgars Rinkēvičs to ir izdarījis.