0dienas
0stundas
28minūtes
57sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kima Kardašjana: brāļiem Menendeziem tiek dota otrā iespēja dzīvot
foto: Vida Press
Kima Kardjašana ir kaislīga brāļu Menendezu aizstāve.
Slavenības

Kima Kardašjana: brāļiem Menendeziem tiek dota otrā iespēja dzīvot

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana izteikusi savu atbalstu brāļiem Menendeziem pēc tam, kad Losandželosas prokurori ieteica pārskatīt Ērika un Laila Menendezu soda mēru par viņu vecāku slepkavību 1989. gadā.

Kima Kardašjana: brāļiem Menendeziem tiek dota otr...

"Brāļiem Menendeziem tiek dota otrā iespēja dzīvot, un viņi rīt pamodīsies ar iespēju piedalīties nosacītās atbrīvošanas sēdē," norādīja Kardašjana, kura ir aktīva cietumu reformas aizstāve.

Kardašjana iepriekš sadarbojās ar Trampa Balto namu, lai samazinātu sodus vairākiem notiesātajiem, kuri atzīti par vainīgiem nenozīmīgos noziegumos. Viņa arī šī gada sākumā runāja Baltajā namā par krimināltiesību reformu. Kardašjana pēdējā laikā ir aktīvi aizstāvējusi brāļus, apmeklējusi viņus cietumā un publiskojusi viedokļrakstu, aicinot viņus atbrīvot.

Jau vēstīts, ka brāļi Menendezi, kuriem tika piespriests mūža ieslodzījums par vecāku nogalināšanu, varētu tikt atbrīvoti no cietuma. Ceturtdien Losandželosas apgabala prokurors Džordžs Gaskons ieteica pārsūdzēt sodu, aizstājot mūža ieslodzījumu ar sodu “50 gadi līdz mūža ieslodzījumam.” Tas nozīmētu, ka brāļi varētu tikt atbrīvoti no cietuma, jo slepkavības brīdī viņiem abiem vēl nebija 26 gadi, skaidroja Gaskons.

Prokuroriem tagad jāpieprasa tiesas apstiprinājums, taču galīgais lēmums paliek tiesneša "rokās". Gaskons paziņoja, ka viņa birojs pārskatīs jaunus pierādījumus, kas, iespējams, apstiprina Ērika apgalvojumu, ka tēvs viņu seksuāli izmantojis. Abi brāļi apgalvo, ka nogalinājuši savus vecākus baiļu un pašaizsardzības dēļ pēc tam, kad visu dzīvi bija cietuši no fiziskas, emocionālas un seksuālas vardarbības no vecāku puses.

Ceturtdien Kardašjana norādīja, ka brāļi varētu tikt atbrīvoti sešu mēnešu laikā pēc prokuroru ieteikuma. “Paldies, Džordž Gaskon, ka pārskatījāt brāļu Menendezu lietu un labojāt būtisku netaisnību. Jūsu apņemšanās ievērot patiesību un taisnīgumu ir apbrīnojama,” rakstīja Kardašjana. “Brāļu ģimenei, draugiem un miljoniem balsu, kas viņus atbalstīja – jūsu balsis tika sadzirdētas,” viņa piebilda.

Brāļu Menendezu advokāti apgalvo, ka, ņemot vērā sabiedrības uzskati par seksuālo vardarbību ir izmainījušies, sakot, ka, ja brāļi šodien tiktu tiesāti par pirmās pakāpes slepkavību, viņiem netiktu piespriests mūža ieslodzījums bez iespējas uz nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu.