0dienas
0stundas
32minūtes
04sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Menendezu brāļus, iespējams, atbrīvos no cietuma
foto: Lisa Rose/Globe Photos/Shutterstock/ Vida Press
Ēriks un Lails Menendezi 1992. gadā Losandželosas tiesā.
Pasaulē

Menendezu brāļus, iespējams, atbrīvos no cietuma

Zanda Rītuma

Jauns.lv

Menendezu brāļi, kuriem tika piespriests mūža ieslodzījums par savu vecāku nogalināšanu un par kuriem “Netflix” ir uzņēmis seriālu, varētu tikt atbrīvoti no cietuma, raksta "Skynews".

Menendezu brāļus, iespējams, atbrīvos no cietuma...

56 gadus vecais Lails Menendez un viņa 53 gadus vecais brālis Ēriks Menendez izcieš mūža ieslodzījumu bez iespējas uz nosacītu atbrīvošanu par sava tēva un mātes — Hosē un Kitijas Menendezu — nošaušanu 1989. gadā. Viņi tika notiesāti 1996. gadā, kad Lailam bija 21 gads, bet Ērikam 18 gadi.

Ceturtdien Losandželosas apgabala prokurors Džordžs Gaskons ieteica pārsūdzēt sodu, aizstājot mūža ieslodzījumu ar sodu “50 gadi līdz mūža ieslodzījumam.” Tas nozīmētu, ka brāļi varētu tikt atbrīvoti no cietuma, jo slepkavības brīdī viņiem abiem vēl nebija 26 gadi, skaidroja Gaskons.

Prokuroriem tagad jāpieprasa tiesas apstiprinājums, taču galīgais lēmums paliek tiesneša "rokās". Gaskons paziņoja, ka viņa birojs pārskatīs jaunus pierādījumus, kas, iespējams, apstiprina Ērika apgalvojumu, ka tēvs viņu seksuāli izmantojis. Abi brāļi apgalvo, ka nogalinājuši savus vecākus baiļu un pašaizsardzības dēļ pēc tam, kad visu dzīvi bija cietuši no fiziskas, emocionālas un seksuālas vardarbības no vecāku puses.

Viņu advokāti apgalvo, ka, ņemot vērā sabiedrības uzskati par seksuālo vardarbību ir izmainījušies, ja brāļi šodien tiktu tiesāti par pirmās pakāpes slepkavību, viņiem netiktu piespriests mūža ieslodzījums bez iespējas uz nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu. Taču prokurori tolaik apgalvoja, ka nav nekādu pierādījumu par seksuālu vardarbību, un norādīja, ka brāļi vēlējās iegūt savu vecāku īpašumu vairāku miljonu dolāru vērtībā.

Vairāki ģimenes locekļi ir apvienojušies, lai pieprasītu brāļu atbrīvošanu. Tomēr ne visi Menendezu ģimenes locekļi atbalsta soda samazināšanu. 90 gadus vecais Kitijas brālis Miltons Andersens ir iesniedzis juridisku pieprasījumu tiesai, lai spēka paliek sākotnējais sods.

Menendezu lietai ir atkal pievērsta uzmanība pateicoties “Netflix” drāmai "Monstri," kas stāsta par brāļu dzīvi, attiecībām un motīviem nogalināt vecākus.