Inese Vaikule jau 20 gadu velk savu kāzu kleitu
foto: no privātā arhīva
Inese un Edgars Vaikuļi - toreiz un tagad.
Slavenības
2024. gada 14. augustā, 05:44

Inese Vaikule jau 20 gadu velk savu kāzu kleitu

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

"Radio SWH" ziņu dienesta vadītāja Inese Vaikule 7. augustā nosvinēja laulības 20. gadadienu, ko atzīmēja, tērpusies savā līgavas kleitā.

Inese Vaikule jau 20 gadu velk savu kāzu kleitu...

Šo kleitu Inese izvēlējās 2004. gadā vienā no galvaspilsētas kāzu saloniem. “Ilgi domāju, vai tā būs īstā, jo šī līgavas kleita nav klasiski balta, bet ar melniem izšuvumiem. Īsi pirms kāzām vienā no sieviešu žurnāliem ieraudzīju stilista veidotu apskatu par kāzu kleitām, un mana kleita bija iekļuvusi šajā apskatā kā interesants variants. Tas man kalpoja kā pārliecinošs apstiprinājums tam, ka mana kāzu kleita ir forša,” žurnālam "Kas Jauns" saka Vaikule.

Pēc gada, kad Inese ar vīru Edgaru gatavojās kāzu pirmās gadadienas jubilejai, radās doma, ka šajā zīmīgajā dienā būtu jāvelk kāzu kleita. “Kad precējāmies, gāju pa Ķemeru takām un laipu ar visu garo līgavas kleitu. Todien vienojāmies, ka pa šo maršrutu dosimies ar tuvākajiem draugiem un radiem arī pēc gada, kad svinēsim kāzu pirmo jubileju. Bet bija skaidrs, ka nav vairs vēlmes pa purvu staigāt ar garo līgavas kleitu. Aiznesu to pie šuvējas, un tika izveidots kleitas īsais variants, līdz ceļiem. Nu tā izskatījās pēc ikdienas svinīga tērpa, kas man ļoti patika un šķita ērts. Kāzu pirmajā gadadienā, tērpusies šajā kleitā, secināju, ka tā ir tik parocīga un joprojām nezaudē savu šarmu, tāpēc nolēmu to ieviest par tradīciju – katru kāzu jubileju, ja vien mēs to svinam, tad velku šo pašu kleitu. Jāteic, ka mēs ar vīru esam diezgan lieli savu kāzu jubileju svinētāji, gandrīz visas esam atzīmējuši. Domāju šo tradīciju turpināt līdz sudrabkāzām noteikti, un, ja spēšu kleitā iemānīties, tad līdz pat zelta kāzām,” saka Inese, kas īpašo kleitu gadu garumā vairākkārt mazgājusi ar rokām, lai audums būtu tikpat sniegbalts kā kāzu dienā.