Teilores Sviftas "ļaunākais murgs" gandrīz kļuva par realitāti - viņa jau gadiem baidījusies no terorakta pašas koncertā
foto: Sthanlee Mirador/Sipa USA/ Vida Press
Amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta.
Slavenības

Teilores Sviftas "ļaunākais murgs" gandrīz kļuva par realitāti - viņa jau gadiem baidījusies no terorakta pašas koncertā

Gerda Ansone

Jauns.lv

Atklāto terorisma draudu dēļ atcelti visi trīs Austrijas galvaspilsētā Vīnē paredzētie amerikāņu popzvaigznes Teilores Sviftas koncerti. Varbūtība, ka viņas koncertā kāds varētu sarīkot teroraktu, ir dziedātājas vislielākās bailes, par ko viņa satraukusies jau gadiem ilgi.

Teilores Sviftas "ļaunākais murgs" gandrīz kļuva p...

Teilores Sviftas “ļaunākais murgs” gandrīz kļuva par realitāti, kad viņa gatavojās savas pasaules turnejas “Eras Tour” koncertiem Vīnē. Neskaitāmu “Grammy” balvu laureātei bija paredzēti trīs šovi Austrijas galvaspilsētā – 8., 9. un 10. augustā –, pirms Austrijas Ārlietu ministrija  paziņoja par divu aizdomās turamo aizturēšanu, kas plānoja teroraktu viņas koncertos. Šī iemesla dēļ atcelti visi trīs koncerti un notiek izmeklēšana.

Tiek ziņots, ka pēc kratīšanas kāda 19 gadus veca jaunieša mājās atrastas ķimikālijas un viņš aizturēts par iespējamas sprādzienbīstams ierīces glabāšanu, savukārt vielas pašlaik tiek izvērtētas, lai noskaidrotu, vai no tām bija iespējams pagatavot spridzekli. Jaunietis bija radikalizējies internetā un nesen zvērējis uzticību “Islāma valsts” vadībai, žurnālistiem pastāstījis Iekšlietu ministrijas sabiedriskās drošības ģenerāldirektors Francs Rufs. Aizturēšana notikusi trešdienas rītā Lejasaustrijas pilsētā Ternicā, kas atrodas 75 kilometrus no Vīnes. Otrs aizdomās turamais tās pašas dienas pēcpusdienā ticis aizturēts Vīnē. Pagaidām abu aizdomās turamo vārdi netiek publiskoti.

Teilore Svifta koncertturnejā “The Eras Tour”

Kā ziņo izdevums “Daily Mail”, aizdomās turamie plānojuši realizēt teroraktu Vīnē, vienā no 34 gadus vecās superzvaigznes Teilores Sviftas koncertiem. Par uzbrukuma iespējamību un fanu drošības apdraudēšanu Teilore baidījusies jau pēdējos piecus gadus.

Tagad, kad zvaigzne ir atcēlusi trīs savus Vīnē paredzētos šovus, atklātībā no jauna celta 2019. gadā notikusi intervija, kurā dziedātāja atzīstas, kas ir visļaunākais murgs, no kā viņa baidās savos koncertos. “Pēc bumbas sprādziena Mančestras arēnas un apšaudes Lasvegasas mūzikas festivālā, es biju ļoti nobijusies doties koncertturnejā, jo nezināju, kā mums nodrošināt 3 miljonu fanu drošību septiņu mēnešu garumā,” viņas teiktais citēts žurnālā “Elle” pēc turnejas “Reputation” beigām. “Tika veikta neizmērojami liela plānošana, ieguldīti milzu izdevumi un pūles, lai mani fani būtu drošībā,” popzvaigzne tolaik atklāja intervijā.

Lai cik apbēdināti tagad jūtas dziedātājas fani, kas ar nepacietību gaidīja Vīnes Ernsta Hapela stadionā pilnībā izpārdotos koncertus, Teilore šobrīd par prioritāti izvirzījusi savas publikas un pati savu drošību. Pagaidām nav informācijas, vai atceltos koncertus paredzēts pārcelt uz vēlāku laiku, kad terorisma draudi būs novērsti. Šobrīd zināms, ka naudu par biļetēm iespējams saņemt atpakaļ. Nākamie seši koncerti dziedātājai paredzēti Londonā - sākot ar 15. augustu. Pēc tiem “Eras Tour” koncertturneja turpināsies Kanādā šā gada novembrī.