Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - filma supervaroņu faniem, stāsts par Vainhausu un iedomu draugi
foto: Publicitātes
"Back to Black" ir stāsts par 21. gadsimta zvaigzni Eimiju Vainhausu.
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - filma supervaroņu faniem, stāsts par Vainhausu un iedomu draugi

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties piedzīvojumu filmu "Akvamens un zudusī karaļvalsts", biogrāfisku drāmu "Back to Black" un filmu visai ģimenei "Iedomu draugi".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - filma supervaroņu fani...

Dzelmju pavēlnieka jaunie piedzīvojumi

Supervaroņu filmu cienītājiem jauns gardais kumosiņš – Džeisons Momoa atkal iejūtas dižā Akvamena, ūdeņu un dzelmju radību pavēlnieka, tēlā.

Melnā Manta, kurš joprojām alkst atriebt sava tēva nāvi, nežēlos neko, lai apturētu Akvamenu. Šoreiz Melnajam Mantam varenību piešķir mītiskais Melnais Trijžuburis, kas atbrīvo senu un postošu spēku. Lai ļaundari sakautu, Akvamenam jālūdz palīdzība savam ieslodzītajam brālim Ormam, agrākajam Atlantīdas karalim. Neticamā sadarbībā, atmetot savstarpējās nesaskaņas, viņiem jāaizsargā karaliste un jāglābj pasaule no nenovēršamas iznīcības.

Džeisons Momoa komiksu varoni Akvamenu atveidojis vairākās filmās, un jaunākā – "Akvamens un zudusī karaļvalsts" ("Aquaman and the Lost Kingdom") – ir 2018. gada "Akvamena" tiešs turpinājums. Aktieris ir arī viens no filmas sižeta autoriem, bet režisora krēslā, tāpat kā pirmajā filmā, atkal sēdies Džeimss Vans. Daudz stāsta veidošanā palīdzējis Akvamena lomas izpildītājs – tā arī Momoa titros ticis pie pagodinājuma kā viens no stāsta idejas autoriem. “Izrādās, viņam ir liela interese par filmu radīšanu. Iepazīstot viņu, sapratu, ka viņam ir idejas par darbošanos kameras otrā pusē. Viņš vēlas režisēt, rakstīt scenārijus, producēt, un domāju, viņam viss izdosies,” saka Vans. “Turklāt, būdams jau iejuties Akvamena tēlā iepriekš, Džeisons zināja, kurp grib to tālāk virzīt. Viņš zina, ka vajag attīstību. Un nāca ar vairākām tiešām lieliskām idejām. Nu un tad mums visiem kopā vajadzēja prātot – mums ir savs stāsts, kā tajā iekļaut Džeisona izdomāto ideju? Bet, šķiet, mums viss ļoti labi sanāca.”

Ar lielu pārliecību gan var teikt, ka Momoa Akvamena tēlā vēlreiz nez vai redzēsim. Pēc plāna "Akvamens un zudusī karaļvalsts" ir vispār pēdējā "DC" komiksu “paplašinātā universa” filma – tagad šo rūpalu pārņem jaunie "DC Studios" vadoņi, kas 2025. gadā centīsies iedvest jaunu elpu Betmena, Supermena, Brīnumsievietes un viņu citu biedru tēlos un piedzīvojumus. Bet vai Momoa atgrieztos Akvamena lomā, ja viņu kāds aicinātu? “Ja man šajā jaunajā pasaulē būs vieta, es labprāt vēlētos būt tās daļa,” saka Holivudas muskuļotā zvaigzne. “Kad es tēloju Akvamenu, mana sirds no prieka smaidīja.”

Kāda bija Eimija

"Back to Black" ir stāsts par 21. gadsimta zvaigzni Eimiju Vainhausu.

Filmā rādīta Eimijas dzīve no pusaudzes gadiem līdz pasaulslavenā albuma "Back to Black" tapšanai, atklājot neatkārtojamo radošo dzirksti, asprātību un atklātību, kā arī cenšoties izprast viņas dēmonus. Albums "Back To Black" ieguva piecas "Grammy" balvas un ir viens no visvairāk pārdotajiem albumiem. Tajā ir Eimijas sirdspuksti, skaļāki ar katru sirdssāpi, katra dziesma ir viņas un Bleika mīlas stāsts.

Bea un īpašās spējas

Ja nu iedomu draugi izrādītos īsti?

Bea atklāj, ka viņa brīnumainā kārtā spēj redzēt citu cilvēku iedomu draugus, kuri palikuši vieni, jo bērni, kas tos izdomāja, nu ir izauguši. Kopā ar kaimiņu no augšstāva viņa nolemj likt lietā savas īpašās spējas, lai palīdzētu iedomu draugiem atrast vietu pasaulē.