Atpūtas kuģošana – šī gada trends un labākais veids, kā izbaudīt vasaru
foto: Publicitātes foto / Shutterstock
Trakā pasaule

Atpūtas kuģošana - šī gada trends un labākais veids, kā izbaudīt vasaru

Reklāmas projekts

Ilgus gadus - iekšējo ūdeņu atpūtas kuģu vadītāja apliecība ļāvusi ar ūdensmotociklu, kuteri vai jahtu kuģot tikai iekšējos ūdeņos un tik vien kā 3 kilometrus no krasta.

Atpūtas kuģošana – šī gada trends un labākais veid...

Lai drīkstētu kuģot tālāk no krasta – teritoriālajā jūrā ķert mencas, ceļot vai vienkārši izvēdināt galvu, ir nepieciešams tikt pie nākamā līmeņa dokumenta – jaunās atpūtas kuģu vadītāja apliecības.

Lai iegūtu šo apliecību, jebkurš interesents skolā Nautica.lv var attālināti noklausīties mazo jahtu kursu. Apmācībā ir iekļauts 10 stundu kurss par kuģošanas drošību jūrā. Kurss ir obligātas, lai tiktu pie iespējas kārtot CSDD eksāmenu uz teritoriālo ūdeņu kategorijām – BM12T, B12T vai M12T. 

Lai droši kuģotu tālāk no krasta, ir jāievēro dažādas drošības prasības, navigācijas pamati, meteoroloģija un citi kuģošanas noteikumi – to visu var apgūt Nautica.lv mazo jahtu kursā. Jūsu rīcībā būs videolekcijas, kas sagatavotas kopā ar profesionālo jūrniecības iestāžu mācībspēkiem un nozares profesionāļiem. Zināšanas noderēs ikvienam, kas vēlas apgūt drošas kuģošanas pamatus un saprast, kāpēc, dodoties jūrā, obligāti jāņem līdzi PLB (neliela iekārta, kas nepieciešamības gadījumā glābšanas dienestiem caur satelītu noraida tās īpašnieka atrašanās vietu).  Šobrīd apliecību var iegūt personas, kas nokārtojušas tikai teorētisko eksāmenu. Pagaidām, praktiskās iemaņas netiek pārbaudītas – to apgūšana ir uz katra paša sirdsapziņas.

Tēmas