Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Princese Ketrīna nopietni sastrīdējusies ar princi Viljamu. Par ko?
foto: CAMERA PRESS/Heathcliff O'Malley / Telegraph / Vida Press
Velsas princis Viljams un princese Ketrīna.
Slavenības

Princese Ketrīna nopietni sastrīdējusies ar princi Viljamu. Par ko?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Princese Ketrīna “palikusi salauztu sirdi” pēc stundām ilga strīda ar princi Viljamu par to, kur princim Džordžam būtu jāmācās vidusskolā, apgalvojis kāds britu karaļnamam pietuvināts informācijas avots.

Princese Ketrīna nopietni sastrīdējusies ar princi...

Keitai Midltonei un princim Viljamam bijis vētrains strīds par prinča Džordža tālāko izglītību, pēc kura Velsas princese jutusies sagrauta, atsaucoties uz pilij pietuvināta avota teikto, raksta "SkyNews".

Princis Džordžs, kurš šobrīd ir otrais rindā uz Lielbritānijas troni, šobrīd ir 10 gadu vecs un kopā ar māsu Šarloti un brāli Luisu apmeklē prestižo Lambrūkas pamatskolu Berkšīras grāfistē. Paredzēts, ka vidusskolas gadus troņmantnieks pavadīs Ītonas koledžā, kur skolojas tikai zēni, jo tāda ir tradīcija britu karaļnamā. Šeit mācījies arī viņa tēvs princis Viljams un onkulis princis Harijs.

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

Velsas princis sāka mācības Ītonā 1995. gadā un absolvēja koledžu 2000. gadā. Tiek ziņots, ka viņš ļoti vēlas, lai Džordžs un Luiss apmeklētu ekskluzīvo un ļoti dārgo zēnu skolu, kur mācības pašlaik izmaksā 53 398 sterliņu mārciņas gadā. Taču Ketrīna nav pārliecināta, ka tā ir laba ideja sūtīt vecāko dēlu uz šo elitāro institūciju, jo pati piedzīvojusi ņirgāšanos, kad mācījās meiteņu internātskolā. 42 gadus vecā Keita apmeklēja elitāru meiteņu skolu Berkšīrā ar nosaukumu Dounhausa, kuru viņa “ienīda” un beigu beigās ņirgāšanās dēļ pameta to mācību gada vidū.

Nākamā Velsas princese pēc tam turpināja mācības Marlboro koledžā Viltšīrā, kur studē kā meitenes, tā zēni. Viņa palika šajā internātskolā visu atlikušo mācību laiku un ļoti vēlas, lai Džordžs skolotos viņas bijušajā skolā. “Keita domā, ka Džordža nosūtīšana uz tik iesīkstējušu, elitāru institūciju ir pretstatā visiem viņu centieniem modernizēt monarhiju,” šo pirmdien izdevumam “InTouch Weekly” izteicies kāds britu karaļnamam pietuvināts avots.

Spītējot vēzim, princese Ketrīna staro “Trooping The Colour” parādē 2024. gada 15. jūnijā

Paziņa norādījis, ka diskusija par Džordža tālāko izglītību izraisījusi nopietnu strīdu Adelaides kotedžā, kur dzīvo Velsas prinča ģimene. Abiem vecākiem bijis “stundām ilgs strīds” par šo jautājumu. “Keita ilgi nepiekrita vīram par dēla sūtīšanu prom mācīties, kaut arī tā ir tradīcija,” sacīja avots. Zinātājs piebildis, ka princese, kura nepilda sabiedriskos pienākumus, kamēr ārstējas no vēža, “beigu beigās piekāpusies” vīra vēlmei un, šķiet, ka viņš pagaidām ir “uzvarējis” šajā strīdā.

Baumas par notikušo strīdu ir pirmās ziņas par Velsas princesi pēc viņas negaidītās dalības karaļa Čarlza oficiālajā dzimšanas dienas parādē “Trooping The Colour”, kas notika aizvadītajā mēnesī.