56 gadus vecā amerikāņu superzvaigzne Tonija Brekstone iziet sabiedrībā žaketē uz kaila ķermeņa un parāda "novecošanas skaistumu"
foto: Scott Kirkland/Shutterstock/ Vida Press
Tonija Brekstone 2024. gada 30. maijā.
Slavenības

56 gadus vecā amerikāņu superzvaigzne Tonija Brekstone iziet sabiedrībā žaketē uz kaila ķermeņa un parāda "novecošanas skaistumu"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

56 gadus vecā septiņu prestižā mūzikas apbalvojuma "Grammy" laureāte Tonija Brekstone uz filmas "Bad Boys: Ride or Die" ("Sliktie puiši: braukt vai mirt") pirmizrādi ieradās savam vecumam visai netipiskā tērpā.

56 gadus vecā amerikāņu superzvaigzne Tonija Breks...

"Es gribēju parādīt novecošanas skaistumu. Un kā jūtos savā vecumā," paskaidroja šarmantā dziedātāja. "Redziet, sievietes pēc 50 joprojām ir seksīgas."

2007. gada augustā medijos parādījās baumas, ka Brekstonei ir krūts vēzis. Pati Brekstone paziņoja, ka šīs baumas ir nepatiesas un viņas veselība ir lieliskā stāvoklī.

foto: Mike Djordj / SplashNews.com/ Vida Press

Pēc koncerta 2008. gadā Lasvegasā Brekstone sabruka, pēdējiem spēkiem nodziedājusi fināla dziesmu "Unbreak My Heart", burtiski tulkojot, "padari manu sirdi atkal veselu"…

Neatliekamās palīdzības nodaļā ārsti sākumā domāja, ka viņai ir sirdslēkme. "23 % no manas sirds vārstuļiem un mazajiem asinsvadiem nesaņēma skābekli," atcerējās Tonija. "Asins analīzes parādīja nenoliedzamo," viņa teica. "Tās liecināja, ka man ir vilkēde."

foto: Scott Kirkland/Shutterstock/ Vida Press

Sistēmiskā sarkanā vilkēde (lupus erythematosus) ir hroniska autoimūna iekaisuma slimība, kad imūnsistēma uzbrūk sava paša organisma audiem un orgāniem. Tā ir multisistēma slimība un var skart jebkuru orgānu: nieres, ādu, locītavas, plaušas, nervu sistēmu, sirdi u. c. Vilkēde atdarina citu slimību simptomus, nereti tie ir nogurums, locītavu sāpes, pietūkums, izsitumi, drudzis, un tās izpausmes cilvēkiem ir ļoti atšķirīgas.

Amerikā ar vilkēdi slimo vismaz 1,5 miljoni cilvēku, pārsvarā sievietes, turklāt melnādainiem cilvēkiem risks saslimt ir divas līdz trīs reizes lielāks. 

Brekstones saslimšanai, iespējams, bija arī ģenētiska nosliece – viens no viņas tēvočiem ir miris no vilkēdes komplikācijām, un viņas brālis arī ir vilkēdes nēsātājs. 

2010. gadā Tonija drosmīgi atzinās CBS News, ka slimo ar vilkēdi. "Es nolēmu to neslēpt, jo esmu nogurusi izlikties. Esmu nogurusi to slēpt. Bija ļoti grūti visu laiku izlikties, ka jūtos lieliski, jo patiesībā es jutos šausmīgi," viņa atzina.

foto: Lisa O'Connor/AFF-USA/Shutterstock/ Vida Press

2016. gada oktobrī vilkēde tomēr izjauca Tonijas koncerttūri. Kad viņa uzstājās Džordžijas štatā, koncerta apmeklētāji varēja pamanīt tērpa izgriezumā, ka viņai piestiprināts sirdsdarbības monitors. Ārsti bija uzstājuši, ka dziedātājai tas jānēsā nepārtraukti, lai varētu noteikt sāpes krūtīs, kā arī infarkta vai insulta tuvošanos. Brekstones balss joprojām bija brīnišķīga, tomēr šajā oktobrī viņu ielika slimnīcā divas reizes un koncertu nācās pārcelt.

Dziedātāja savā dzīves ceļā guvusi neskaitāmas mācības. "Esmu sapratusi, cik ļoti sevi biju apspiedusi. Esmu tik daudz ziedojusi, lai padarītu laimīgus apkārtējos. Vairs – ne. Esmu uzticējusies cilvēkiem, kas manai sirdij nebija tuvi. Šī sadaļa tagad ir pavisam slēgta. Man nav zināms, ko nesīs nākamie gadi, bet skaidri zinu – nekad vairs neatdošu savus spēkus citam cilvēkam. Tas nozīmē atdot pašu dzīvi, un es esmu beidzot atguvusi savējo."