foto: Instagram/tatlermagazine
"Portrets ir briesmīgs." Fanus pārsteidz princeses Ketrīnas attēls uz glancēta žurnāla vāka
Velsas princese Ketrīna Zambijā dzimušās mākslinieces Hannas Uzoras gleznā.
Slavenības
2024. gada 26. maijs, 06:33

"Portrets ir briesmīgs." Fanus pārsteidz princeses Ketrīnas attēls uz glancēta žurnāla vāka

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Žurnāls “Tatler” atklājis sava jaunākā numura vāku, uz kura redzama Keita Midltone. Velsas princeses portretu gleznojusi britu-zambiešu māksliniece Hanna Uzora. Mākslas darbam viņu iedvesmojis pirmais valsts bankets, kuru prinča Viljama sieva apmeklēja īsi pēc karaļa Čārlza III kļūšanas par Lielbritānijas karali.

Hanna Uzora uzgleznojusi princesi Ketrīnu elegantajā baltajā “Jenny Packham” vakarkleitā ar graciozo apmetni. Valsts banketu prinča Viljama sieva apmeklēja, rotājusies ar princeses Diānas mīļāko diadēmu ar pērlēm un briljantiem. Koptēlu viņa papildinājusi ar pērļu auskariem un gredzenu.

Ar šo publikāciju uz žurnāla vāka izdevums vēlējies paust savu atbalstu princesei, kura šobrīd ārstējas no vēža. Žurnāla pārstāvji uzsvēruši, ka māksliniece savā darbā godinājusi daudzbērnu mātes grāciju, spēku un pašcieņu. “Kad nevari satikt modeli personīgi, jāpēta viss, ko var atrast, un jāapkopo visi smalkie cilvēciskie mirkļi, kas atklājas dažādās fotogrāfijās: vai tajās ir īpašs veids, kā stāvēt, turēt galvu vai rokas? Vai tajās ir žests, kas atkārtojas? Keita ir dzimusi savai lomai. Viņa parāda sevi ar tādu pašcieņu, eleganci un grāciju. Es kopā ar viņu izjūtu mātes prieku,” pastāstījusi māksliniece.

Ketrīnas portrets izraisījis vētrainas diskusijas tīmekļa lietotāju un fanu vidū. Viņiem šī glezna nepatīk. “Vai tas ir komikss?”, “Keita neizskatās pēc sevis”, “Kāpēc tāda dīvaina acu forma?”, “Godīgi sakot, portrets ir šausmīgs”, “It kā to būtu zīmējis apmēram trīs gadus vecs bērns”, “Nemaz neizskatās pēc Ketrīnas. Ja viņai nebūtu mugurā šīs kleitas, man nebūtu ne jausmas, kas viņa ir,” komentējuši interneta lietotāji.

foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Princese Ketrīna valsts banketā 2022. gada novembrī.