Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī

Režisora Gata Šmita iestudējums "Bezkaunīgais vecis" radīts pēc trimdas rakstnieka Anšlava Eglīša (1906-1993) lugas "Bezkaunīgie veči".

gallery icon
220
Slavenības
2024. gada 25. maijs, 10:50

Aktrise Evija Krūze kāzu jubileju svinēs uz kuģīša Daugavā

Vita Zvaigznīte, Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Nacionālā teātra aktrise Evija Krūze šovasar atzīmēs piecu gadu jubileju, kopš ir precējusies ar igauni Aimuru.

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", Evijai Krūzei šajā pavasarī ir darba pilnas rokas – tieši dienā, kad notika komēdijas ar aktrises piedalīšanos "Bezkaunīgais vecis" pirmizrāde Latvijas Nacionālajā teātrī, kanālā TV3 tika demonstrēta seriāla "Nemīlētie" šīs sezonas pēdējā sērija. Kā seriāla skatītājiem zināms, Krūze tajā atveido Raimondu Cīruli, kas cierē uz premjerministres amatu. Neraugoties, ka Raimonda ir politiķe, viņa nododas kaislībām, intrigām, sānsoļiem un pin shēmas, kā citus izmantot savā labā.

Starp citu, darbs "Nemīlētajos" Evijai noritēja pie lietuviešu producenta un kādreizējā līgavaiņa Rimvīda Martinaiša, ar kuru attiecības sākās, filmējoties seriālā "Viņas melo labāk". Bet nu tā visa ir pagātne, un Evija acīmredzami bauda laimi sava igauņa azotē.

Ar grāmatu izdevēju Aimuru Kruusu latviešu aktrise apprecējās 2019. gada vasarā, un drīz pārim priekšā kāzu piektā gadadiena. “Domājam, ka atzīmēsim to ar ballīti uz kuģīša Daugavā, jo tieši pašā Rīgas centrā uz viena no kuģīšiem mēs arī svinējām savas kāzas!” plānos dalās Evija. Viņa teic, ka šajās attiecībās pieredzējusi, ka, diviem cilvēkiem kopāesot, iespējama tik neticami skaista saskaņa, ka ir skaidrs – šis ir īstais vīrietis visam mūžam. “Mēs patiesi esam kā radīti viens otram, par to šajā piecgadē esmu simtprocentīgi pārliecinājusies,” saka skatuves un ekrāna zvaigzne.

Pāra pastāvīgā dzīvesvieta ir Rīgā, un vīrs tikai ik pa laikam mēro ceļu uz Igauniju, kad nepieciešama viņa klātbūtne izdevniecībā. “Lielākoties tā ir viena diena, dažkārt trīs vai piecas, bet ilgākais laiks, ko esam pavadījuši atsevišķi katrs savā valstī, ir nedēļa. Tad gan esam sailgojušies,” smaida Evija, kuru vīrs aizvien regulāri pārsteidz, palutina un iepriecina. “Ik pa laikam arī ziedus man pasniedz ikdienā, nevis tikai teātra pirmizrādēs,” pastāsta aktrise, kura šosezon teātrī piedalījusies četros jauniestudējumos, bet vasarā daudzviet Latvijā būs sastopama dažādās brīvdabas izrādēs.

foto: Mārtiņš Ziders
Aimurs Kruus bija ieradies noskatīties izrādi Nacionālajā teātrī un sveikt mīļoto. Evija demonstrēja ne vien to, ka arvien ir laimīgi kopā, bet arī – ka svārku garums ir nemainīgs, kaut arī novembrī tiks svinēta 50. jubileja.

Par rudenī gaidāmās 50. jubilejas atzīmēšanu Evija Krūze vēl neesot domājusi. “Droši vien jau jānosvin būs. Taču par gadu skaitu satraukuma man it nemaz nav. Pēc 30. dzimšanas dienas kaut kā pilnīgi nebūtiski šķiet, vai paliek 40 vai 50, galvenais jau tomēr ir, cik jauns jūties un izskaties,” uzskata Krūze.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!