Mika Galvanovska koncertā uz skatuves lido 100 krūšturu
foto: no privātā arhīva
Uzstāšanās koncertzālē "Palladium Riga" Mikam Galvanovskim bija pirmais tik liela mēroga koncerts.
Slavenības
2024. gada 29. maijā, 06:34

Mika Galvanovska koncertā uz skatuves lido 100 krūšturu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Līdz šim bija ierasts, ka fanes meta savus krūšturus uz skatuves grupām "Labvēlīgais tips", "Dzelzs vilks" un "Mazais princis", bet nu šai laimīgo kompānijai pievienojies "Zelta mikrofona" balvas ieguvējs Miks Galvanovskis.

Mika Galvanovska koncertā uz skatuves lido 100 krū...

Koncertzālē "Palladium Rīga" šopavasar izskanēja Mika Galvanovska jaunā albuma "Bohēmas dienasgrāmata" koncerts, un tajā mūziķis piedzīvoja pamatīgu pārsteigumu.

foto: no privātā arhīva
Tas tik bija pārsteigums! Pēkšņi koncertā uz skatuves sāka lidot krūšturi.
Tas tik bija pārsteigums! Pēkšņi koncertā uz skatuves sāka lidot krūšturi.

“Līdz šim manos koncertos krūšturi uz skatuves nelidoja. Vienīgi daudzas meitenes solīja, ka tad, kad man beidzot būs lielais koncerts, viņas obligāti metīšot tos uz skatuves. “Labi, labi – solīts makā nekrīt, tad jau redzēs!” – toreiz neticīgi nodomāju. Un šī koncerta laikā vienu brīdi uz skatuves parādījās rožu pušķis, ap kuru bija aptīts krūšturis! Pacēlu to un pateicu – ja kāda fane vēl vēlas šādā veidā šķirties no savas apakšveļas, tad laipni gaidītas! Tā tika uzmesti vēl vairāki krūšturi, līdz notika pavisam kaut kas negaidīts. Izrādās, manas kvēlākās fanes bija sagatavojušas labu jociņu un sameta uz skatuves tuvu 100 krūšturiem!

Tas man bija pamatīgs šoks, kādu brīdi pat nesapratu, kas notiek! Sagriezās galva, domājot, cik dzīve ir skaista!

Man šķiet, ka viņas speciāli bija paņēmušas līdzi vairākus krūšturus. Bet bija arī tādas meitenes, kuras, redzot šo akciju, tajā iesaistījās, velkot nost savus krūšturus un metot man. Viens pat trāpīja pa seju,” žurnālam "Kas Jauns" stāsta Miks Galvanovskis.

foto: no privātā arhīva
Galvanovska mūziķu komanda un viņu iegūtās trofejas – kaudze krūšturu.
Galvanovska mūziķu komanda un viņu iegūtās trofejas – kaudze krūšturu.

Miks tagad spriež, ka, iespējams, nu arī viņš pievienosies tam mūziķu klubiņam, kuru koncertos jau par tradīciju kļuvis, ka fanes met uz skatuves krūšturus. Un kur viņš tos glabās? “Patiesībā man jau ir apjomīga krūšturu kolekcija – manos Vecrīgas bāros (Miks ir vairāku naktsklubu un bāru saimnieks) bieži vien notiek visdažādākās atrakcijas un konkursi, kuros dāmas šķiras no krūšturiem. Līdz ar to manā kolekcijā klubā The Sinners Bar pie sienām piekārti ir jau vairāki simti, un šie noteikti to papildinās. Jo es ar saviem sasniegumiem gribu dalīties ar citiem cilvēkiem – bārā jau var aplūkot manis iegūto "Zelta mikrofonu", un nu tur arī būs jaunākās trofejas – koncertā mestie krūšturi!” lepojas Galvanovskis.

Mika Galvanovska albuma "No 2 līdz 5" prezentācija.

Mika Galvanovska albuma "No 2 līdz 5" prezentācija

Mūziķis Miks Galvanovskis Vecrīgas terasē "Doma dārzs" prezentēja savu EP albumu "No 2 līdz 5".