Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vairākas slavenības aicina Kevinu Speisiju pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriezties pie aktiermākslas
foto: REUTERS/SCANPIX
Speisijs nevienā lomā nav redzēts septiņus gadus.
Slavenības

Vairākas slavenības aicina Kevinu Speisiju pēc septiņu gadu pārtraukuma atgriezties pie aktiermākslas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/BBC

Godalgotais amerikāņu kinoaktieris Kevins Speisijs, kas pērn atzīts par nevainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās par seksuāliem uzbrukumiem, kopš 2017. gada nav parādījies jaunā kino vai teātra lomā. Ar aicinājumu Speisijam atgriezies uz lielā ekrāna nākušas klajā vairākas Holivudas zvaigznes.

Vairākas slavenības aicina Kevinu Speisiju pēc sep...

Kā zināms, Londonas tiesa pērn attaisnoja amerikāņu kinoaktieri Kevinu Speisiju viņam izvirzītajās apsūdzībās par seksuāliem uzbrukumiem četriem vīriešiem. Speisijam tika izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura uzbrukumiem laikā no 2001. līdz 2013. gadam.

Filmas "Amerikāņu skaistums" un seriāla "Kāršu nams" zvaigzne izvirzītās apsūdzības noliedza, sakot: "Es uzņemos pilnu atbildību par savu iepriekšējo uzvedību un rīcību, taču es nevaru un netaisos uzņemties atbildību vai atvainoties kādam, kurš izdomājis pārspīlētus stāstus par mani.”

Publisku atbalstu Speisijam izteikuši arī vairāki kino industrijas pārstāvji, tai skaitā Šārona Stouna, Stīvens Frajs un Liams Nīsons. Viņi aicinājuši ļaut Speisijam atgriezties uz lielā ekrāna.

Amerikāņu kinoaktrise Šārona Stouna paudusi, ka nevar sagaidīt, kad redzēs Speisiju atkal pievēršamies aktiermākslai. "Viņš ir ģēnijs. Viņš ir tik elegants un jautrs. Viņš zina vairāk par mūsu arodu, nekā vairums no mums jebkad zinās," izteikusies aktrise.

Savu atbalstu Speisijam izteicis arī rakstnieks, aktieris un raidījumu vadītājs Stīvens Frajs, sakot, ka, lai arī Speisijs bieži vien uzvedies nepiedienīgi, veltīt viņam veselu dokumentālo filmu par apsūdzībām nevarot uzskatīt par samērīgu un pamatotu rīcību.

Viņš norādīja, ka Speisija reputācija ir sagrauta, taču būtu nepareizi turpināt to graut, balstoties uz apgalvojumiem un retoriku, nevis pierādījumiem.

Arī aktieris Liams Nīsons aizstāvējis savu amata brāli, sakot: "Kevins ir labs cilvēks ar raksturu. Mūsu nozarei viņš ir vajadzīgs un mums viņa ļoti pietrūkst." 

Aktieris Kevins Speisijs dzīvē un uz ekrāna

Kā zināms, Speisijs ir viena no pirmajām lielajām Holivudas zvaigznēm, pret kuru tika celtas apsūdzības jau #MeToo sāgas sākumos, ko aizsāka apsūdzības pret ietekmīgo Holivudas producentu Hārviju Vainstainu. Speisijs zaudēja lomu seriālā "Kāršu nams", kur viņš piecas sezonas bija atveidojis galveno varoni. Jau pabeigtajā filmā „Visas pasaules nauda” visas epizodes ar Speisiju tika filmētas par jaunu, Speisija varoni atveidojot Kristoferam Plameram. Citi viņa projekti tika apturēti.