foto: Brent Perniac/AdMedia/Sipa USA/ Vida Press
Ja Šons Penns tagad satiktu Vladimiru Putinu, aktieris viņam iesistu
Holivudas aktieris, režisors, kā arī politiskais un sabiedriskais aktīvists Šons Penns.
Slavenības
2024. gada 17. aprīlis, 06:35

Ja Šons Penns tagad satiktu Vladimiru Putinu, aktieris viņam iesistu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pazīstamais amerikāņu aktieris un režisors Šons Penns paziņojis - ja viņam atkal būtu jāsatiekas ar Vladimiru Putinu, viņš Krievijas diktatoram iesistu.

Intervijā vācu izdevumam “Bild” Penns pastāstījis par savu pagaidām vienīgo tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. 2001. gadā Maskavas filmu festivālā viņš un leģendārais aktieris Džeks Nikolsons tikās un sarunājās ar Kremļa saimnieku. Atbildot uz jautājumu, ko viņš darītu, ja tagad satiktu Putinu, Penns bez vilcināšanās atbildēja: “Iesistu.”

Skatuves mākslinieks arī aicināja starptautisko sabiedrību un jo īpaši ASV sniegt lielāku atbalstu Ukrainai: “Diemžēl es redzu, ka manai valdībai šodien pietrūkst gribas, līderības un uzupurēšanās, kāda bija prezidentam Rūzveltam Otrajā pasaules karā. Es ticu ukraiņu izturībai, kuri cīnās par katru savas teritorijas sprīdi, ieskaitot Krimu. Tāpēc mēs nedrīkstam pieļaut sakāvi šajā karā. Tam nevajadzētu notikt. Neatkarīgi no tā, vai pie varas ir demokrāti vai republikāņi. Ja mēs zaudēsim šajā karā, tās varētu kļūt arī par Savienoto Valstu beigām. Ziniet, es esmu Vjetnamas kara bērns. Es uzaugu, skatoties tā nežēlīgās un noziedzīgās ainas. Tāpēc es nekad neticēju, ka ieroči ved pie miera. Bet šobrīd mums ir jādod Ukrainai viss, kas mums ir, lai apturētu šo karu,” savā viedoklī dalījās Penns.

foto: Ukrainian Presidential Press Off/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Šona Penna tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski 2022. gada 8. novembrī Kijivā. Tiekoties viņš Ukrainas vadītājam pasniedza vienu no savām “Oskara” balvas statuetēm, sakot: “Kad uzvarēsiet, atvediet atpakaļ uz Malibu!”

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijas telekanālos savu pirmizrādi piedzīvoja Šona Penna uzņemtā dokumentālā filma par karu Ukrainā. Holivudas aktieris bija viens no pirmajiem, kas devās uz kara skarto teritoriju, sākoties Krievijas invāzijai, lai dokumentētu tur notiekošo.

Pērnā gada septembrī, kad Penns viesojās Kijivā, portāla "KyivPost" reportieris pajautāja - ja būtu viena iespēja kaut ko pateikt Putinam, kas tas būtu? Uz to aktieris atbildēja, ka šis cilvēks ir iekšēji pilnīgi tukšs un ar viņu nav, par ko runāt.